Elverum klarte ikke holde unna for Celje på bortebane! – Elverum

Elverum klarte ikke holde unna for Celje på bortebane!

Celje-Elverum (15-13)

Det ble ingen drømmestart på kampen for Elverum, da Celje tidlig gikk opp i 2-0 og Elverum slet ordentlig i etablert angrep i starten av kampen. Slovenske Celje ledet 3-1 etter 6 minutter spill av kampen. Heldigvis reiste Elverum seg etter dette. Daniel Blomgren reduserte til 3-2 etter et godt gjennombrudd, og da var Elverum med i kampen igjen. Kasper Lien utlignet til 3-3 etter en fin kontring etter ca 7 minutter av kampen.

Etter 14 minutter av kampen var stillingen 6-6. Elverum hadde satt sine fleste mål i ankomst og kontringsspillet sitt, mens i det etablerte angrepet var det litt tråere enn hva de vanligvis var vant med. Bakerst hadde Emil Imsgard gjort noen fine redninger på 100% sjanser. Aleks Vlah sørget for at hjemmelaget Celje ledet 7-6 etter han dunket en ball inn fra distanse. Elverum satte de to neste målene og ledet 8-7, og da måtte hjemmelaget ta en timeout.

Patrick Helland Andersson utlignet til 11-11 i overtall etter 21:30 spilt. Lagene var veldig jevne, og det var tydelig at begge ønsket å gjøre alt de kunne for å ta poengene i denne viktige kampen. Etter 23 minutter hadde Elverum et lite overtak da Uros Borzas satte inn ledelsen for Elverum. Etter dette var det bråstopp for Elverum de neste minuttene. Celje satte fire baller på rad, før Elverum reduserte en gang. Til pause var stillingen 15-13 til hjemmelaget fra Celje.

Elverum fikk en god start på den 2.omgangen, og tok fort igjen ledelsen på to mål. Etter 6 minutter utlignet Tobias Grøndahl til 17-17 etter han fyrte av et godt stemt skudd fra distanse. Elverum spiller helt magisk de femten første av 2.omgang. Bakerst reddet Simon Mizera masse skudd, og fremover var laget mer rolige enn hva de har vært tidligere. Elverum ledet 22-19 etter 14 minutter av kampen. Celje måtte ta en timeout. Etter dette satte hjemmelaget to mål på rad, før Christopher Hedberg sørget for at Elverum ledet med to mål med fjorten minutter igjen av kampen.

Uros Borzas sørget for at Elverum ledet 25-22 med 11 minutter igjen av kampen, men Marguc på kanten reduserte like etterpå, og sørget for at Celje hadde heng på Elverum da kampen skulle inn den avsluttende fasen av kampen. Elverum ledet også med tre mål da det var igjen 9 minutter igjen av kampen, men også denne gangen reduserte Celje med en gang. Og da Elverum pådro seg to utvisninger på rad, så sørget Celje for å komme likt med Elverum, og Elverum hadde fortsatt en mann utvist. Med seks minutter igjen av kampen var det helt likt mellom lagene som hadde to poeng hver før denne runden.

Det var Celje som fikk det neste målet også, og da var det bare tre minutter igjen av kampen. Lagene sto godt til hverandre i denne perioden, men Elverum klarte ikke å utnytte første mulighet, og da fikk Celje en liten matchball med ca to minutter igjen å spille. Dessverre for Elverum satte Marguc ballen bak en for dagen veldig god Mizera. Celje fikk nok en redning, og dermed kunne slovenerne juble for seier etter at Elverum ikke klarte å score mer enn sine 26 mål. Kampen endte dessverre 29-26 etter at Celje scorte de seks siste målene i kampen. Simon Mizera var Elverums beste spiller i en kamp som kunne bikket begge veier.