VM – troppen er tatt ut – Elverum

VM – troppen er tatt ut

I januar 2023 arrangeres VM i Polen og Sverige. Norge møter Makedonia, Argentina og Nederland i det innledende gruppespillet.

I dag har landslagssjef Jonas Wille tatt ut landslagstroppen på 20 spillere som skal spille VM i januar. Den offisielle VM troppen skal kun være på 18 spillere, med de to resterende som reserver.   

Vi er svært stolte over at to av våre spillere er tatt med i VM troppen.  

Emil Imsgard er en av tre keepere som er med i troppen. Den offisielle VM troppen vil kun ha plass til 2 keepere, hvorav en av keeperne blir med til VM som reserve. Avgjørelsen i forhold til hvem av de 2 keeperne som blir med i den offisielle VM troppen vil bli tatt før jul.

Landslagssjef Wille underbygger uttaket med at Imsgard over lengre tid har prestert godt i både norsk liga og Champions League. Videre underbygger Wille uttaket med at Imsgard viser en ro,  og trenerteamet opplever at han liker og presterer godt i situasjoner med mye press.

Tobias Grøndahl beskrives av landslagssjef Wille som en som liker å prestere på internasjonalt nivå. Videre utdyper Wille dette med at Grøndahl viser en form for frekkhet og selvtillit som er positivt for landslaget. Han har på landslagssamling vist at han er ekstremt god på å ta til seg kollektive detaljer og formidle det til laget på en god måte.

Vi vil samtidig gratulere hele 7 tidligere Elverum spillere med plass i VM troppen. Disse er Alexander Blonz (Pick Szeged), Kevin Gulliksen (AUF FRESH! Göppingen, Petter Øverby (THW-Kiel), Magnus Gullerud (Kolstad), Thomas Solstad (Bjerringbro- Silkeborg), Simen Holand Pettersen (Skjern Handbold) og Erik Toft (KIF Kolding).

Oversikt over VM troppen:

Målvakter

Kristian Sæverås, FC DHfK Leipzig Handball

Torbjørn Bergerud, Kolstad

Emil Imsgard, Elverum

Kantspillere

Kristian Bjørnsen, Aalborg Håndbold

Sebastian Barthold, Aalborg Håndbold

Alexander Blonz, SC Pick Szreged

Kevin Maagerø Gulliksen, Frisch Auf Göppingen

Linjespillere

Petter Øverby, THW Kiel

Magnus Gullerud, Kolstad

Thomas Solstad, Bjerringbro-Silkeborg

Bakspillere:

Sander Sagosen, THW Kiel

Harald Reinkind, THW Kiel

Magnus Abelvik Rød, SG Flensburg-Handewitt

Gøran Johannessen. SG Flemsburg-Handewitt

Simen Holand Pettersen, Skjern håndball

Erik Thorsteinsen Toft, KIF Kolding (med som spiller nummer 19, usikker grunnet skade)

Forsvarsspiller

Vetle Eck Aga, Kolstad