Elverum viste fram toppnivået mot Runar! – Elverum

Elverum viste fram toppnivået mot Runar!

Dette var en kamp som det var forventet at Elverum skulle vinne. Det var også en toppkamp mellom to gode lag som var henholdsvis nummer 3 og 4 på tabellen før denne kampen. Elverum tok imot Runar til kamp, et Runar-lag som har imponert hittil i sesongen. Runar har to tidligere Elverum spillere i troppen, Christoffer Rambo og Kenneth Boysen. Christoffer Rambo som de absolutte stjernene til Runar. Dette skulle bli en kamp med tøffe tak og harde dueller. En kamp Elverum måtte vinne for å heng på andreplassen. Elverum var også ute etter å fortsette formstigningen i ligaen og de ville seg fram fra en bra side foran hjemmepublikumet.

Det var derimot Runar som scorte kampens første mål signert Sander Rogne Myklebust, men Christoffer Hedberg skulle utligne kjapt etter. De første 5 minuttene var jevnspilt, Elverum måtte fortsatt opp noen hakk utpå banen for. I starten var kampen en stillingskrig hvor begge lag følte på hverandre og rytmen i kampen var ikke helt satt fra start. Begge lagene hadde mer å gå på. Elverum snudde dette resultatet fort og etter 10 minutter snudde Elverum kampen og var nå foran i ledelsen. Mye takket være Emil Imsgard og en god Benjamin Berg. Dette gjorde at Elverum ledet 5-4. Runar ville ikke gi seg med det første og etter omtrent 15 minuttet ledet Runar med 2 mål. Det så ut som at dette skulle bli en tøff dag for Elverum og at Runar ville vise seg fra deres beste side. Da hjalp det lite for Elverum at Emil Imsgard reddet skudd etter skudd. Uten Imsgard kunne Elverum vært enda lenger bak etter halvspilt førsteomgang.

Elverum måtte skjerpe seg for å kunne gå til pause med en ledelse, dette gjorde de til de grader. Elverum scorte 4 mål på rad uten at Runar maktet å få inn noen mål. Dermed snudde Elverum det tilbake fort og spillerne fant rytmen offensivt og defensivt. Sammen med at Emil Imsgard fortsatte storspillet bak stengene for Elverum. Da tok Runar en time- out i håp om at det skulle gi resultater. Etter denne time-outen fikk Elverum to spillere utvist nesten med en gang etter time-outen, men de greide å holde unna mye takket være Emil Imsgard nok en gang. Da begynte Elverum showet offensivt med mål etter mål. Uros Borzas meldte seg på i målprotokollen med to fine mål etter hverandre når det var spilt like over 20 minutter. Elverum rykket virkelig ifra og var gode i denne perioden, Elverum viste hvilket nivå de hadde inne. Til og med forsvarskjempen Nicklas Fingren scorte mål for Elverum. Da hadde de tatt ett solid grep på kampen og ledet med hele 5 mål. Da tok Elverum en time-out for å kontrollere denne ledelsen og holde på den til pause. Spillet satt mye bedre begge veier for Elverum og dette bygde de videre på fram til pausen. Elverum ledet 16-10 til pause og det så ut som at dette kom til å bli en kontrollert seier for Elverum og at de hadde full kontroll på Runar. Dette var mye takket være Emil Imsgard som gikk til pause med hele 11 redninger.

Elverum ble bedre og bedre utover førsteomgangen og de hadde god kontroll på kampen. de så overlegne ut på banen mot slutten. Det virket som at Runar hadde brukt opp energien de første 15 minuttene. Elverum rykket ifra etter dette, spillet ble bedre og bedre for Elverum. I tilegg hadde de en målvakt i Emil Kheri Imsgard som var i det umulige hjørnet gjennom store deler av førsteomgang. Dette svevde Elverum på til pausen og det ble det ene fine målet etter det andre. Elverum spilte på seg selvtillit gjennom førsteomgang. Runars offensive spillere slet med å få til spill offensivt. Dette var takket være Emil Imsgard og bra defensivt arbeid fra Elverum.

Elverum økte ledelsen sin til 9 mål i starten av andreomgang. Patrick Helland Anderson startet andreomgang slik han startet andreomgang mot Pick Szeged i forrige kamp. Han scorte 2 mål de første 5 minuttene i andreomgang. Elverum hadde økt ledelsen med 3 mål til og det så ut som at Elverum skulle vinne med kalassifre. Forsvaret til Elverum satt enda bedre, og det var som en mur. Runar slet med å skape de store mulighetene offensivt og dette brukte Elverum til sin fordel og rykket ifra. Runar skulle komme bedre inn i det og de begynte å skåre mål ved tidligere Elverum- spiller Christoffer Rambo.

Uros Borzas ville ikke at Runar skulle komme inn i kampen igjen. Da tok han det i egne hender og scorte to mål etter hverandre slik at Elverum ledet med 9 mål igjen på stillingen 22-13. Dette var ett knallhardt skudd og ett rolig plassert skudd. I denne perioden rant målene inn og Runar scorte de to neste målene etter showet fra Uros Borzas. Faktum var enda at Elverum hadde full kontroll på kampen og det så ut som en kontrollert seier var i emning.

Elverum spilte strålende offensivt og som kampen gikk videre så hadde de god kontroll defensivt, men de slapp inn flere mål enn de hadde gjort før i omgang. Runar kom letter gjennom forsvaret til Elverum. Da ble det tre mål på rad for Runar, hvor to av de var kontringer signert kantspilleren til Runar, Robin Wulvik som var kjapp og oppfattet rommene framover i banen, når Elverum mistet ballen offensivt. Da var Runar sju mål bak på stillingen 26-19.

De siste 10 minuttene var en parademarsj for Elverum, det var imponerende spill offensivt. Spillet bakover i banen ble derimot dårligere og Runar scorte en del enkle mål, men Josip Vidovic imponerte defensivt for Elverum i denne kampen. Elverums offensive spill var imponerende i andreomgang. Uros Borzas fortsatte å score mål, som var knallharde og utagbare for målvakten til Runar.

Elverum imponerte i denne kampen og tok en råsterk 34- 26 seier mot Runar som var plassen over Elverum på tabellen før denne kampen. Utgangspunktet ble lagt i førsteomgang og dette svevde Elverum på gjennom resten av kampen. Til slutt ble dette en kontrollert seier fra Elverum og det er mye bra å ta med seg inn mot neste kampen. Spilleren som imponerte aller mest og som var store deler av grunnlaget til den store ledelsen i førsteomgang var Emil Kheri Imsgard. Han endte til slutt opp med en redningsprosent på 42 prosent, i tillegg til en målgivende pasning i førsteomgang. Banens beste for Elverum ble også Emil Kheri Imsgard. For Runar ble banens beste Robin Gerhardsen Wulvik. Neste kamp for Elverum er førstkommende onsdag, klokken 19:00 mot Nærbø. Denne kampen spilles i terningen og er Elverums siste kamp i 2022.