Endelig tilbake i trening! – Elverum

Endelig tilbake i trening!

Etter en velfortjent juleferie er guttene tilbake i trening. Den første uka har de fått testet seg i blant annet yo-yo løping og maks-løft i forskjellige styrkeøvelser.

Foto: Veronika S. Larsen

Vi har tatt en prat med fysisk trener Thorsteinn Sigurjonsson for å få et innblikk i hvorfor man starter opp etter ferie med slike harde tester som guttene har hatt de siste dagene.
Hvorfor velger dere å ha slike tester rett etter juleferien?
Vi har vært igjennom en hektisk og belastende høst med mye reiser og kamper, og skal nå inn i en veldig hektisk vårperiode. Alt dette er veldig belastende på kroppen både fysisk og psykisk. for å kunne stå i dette har vi fokus på systematisk trening, vi trener for å tåle belastningen spillerne møter i sin hverdag – de skal både prestere og unngå skader for å kunne trene med kvalitet.

Foto: Veronika S. Larsen

Hva slags info kan man hente av slike tester nå midt i en sesong?
Januar for oss en en «grønn oase» i sesongen (for de som ikke er på mesterskap), her kan vi gjennomføre individuelt fokus på den fysiske treningen uten å ta hensyn til mange kamper. For å kunne tilrettelegge utviklingsprosessen best mulig for hver enkelt er det viktig å få en status på hvordan det står til, har treningen vi har gjennomført igjennom høsten gitt ønsket effekt og eventuelt hvilke nødvendige justeringer må/bør vi gjøre i januar og fremover. Slik sett er testingen et viktig hjelpemiddel i kontrollen av vårt treningsregime, vi får her og nå en status som gir et godt grunnlag for å planlegge videre trening i den enkeltes utviklingsprosess. For meg som fysisk trener så er det verdifull informasjon som gir et bilde av hvordan treningen har fungert og om de kvaliteter vi ønsker å påvirke har blitt bedre, eventuelt opprettholdt igjennom en hektisk høstsesong. Påpeker at testene kan brukes til at hver enkelt kan få kartlagt SIN status og at et danner et grunnlag for individuelle tiltak opp imot ønsket individuell målsetning.

Hvordan har testene gått?
På gruppenivå har vi opprettholdt kondisjonen og videreutviklet styrken.

Foto: Veronika S. Larsen

Kaptein Endre Langaas synes det var tungt men godt å komme i gang igjen.
Hvordan er det å være samlet igjen?
Det er alltid fint å komme tilbake etter noen uker borte fra hverandre. Godt å få kastet ball og få møte guttene igjen. Har vært en fin juleferie med mye egentrening. Men det er ikke like moro å trene alene. Så nå er det mye trening på programmet før vi starter på med kamper igjen.

Hvordan var det å gå rett fra juleferie til styrketester?
Det er alltid like hardt. Men det er viktig å se hvordan man ligger an for å få maksimalt ut av den treningen som kommer og hvordan man bør legge opp treningen.

Hva tenker du om resten av sesongen?
Ser veldig i fram mot resten av sesongen. Vi hadde en litt trå start hvor det var flere ting som ikke fungerte som vi ville. Men mot slutten av julepausen så det bedre og bedre ut. Vi har hatt en bra utvikling siden seriestart. Serien blir tøff å ta i år. Der har Kolstad vært mer stabile enn oss og ikke tapt noen poeng. Så nå må vi skaffe oss et best mulig utgangspunkt fram mot sluttspillet. Der kan alt skje. Vi har noen CL kamper igjen mot veldig god mostand. Hvor vi kan gå inn med lave skuldre og spille den håndballen vi ønsker uten noe press. Så er det jo snart final8 som er nytt for året. Blir spennende å se hvordan det blir. Er jo satt midt i en veldig hektisk kamp periode for oss. Men vi skal gjøre det vi kan for å sikre oss nok en NM tittel.
Håper alle er klare for mye moro framover og at det kommer mange for å støtte oss i Terningen. Det trenger vi for å lykkes.