Grøndahl med VM-debut når Håndballgutta slo Argentina! – Elverum

Grøndahl med VM-debut når Håndballgutta slo Argentina!

Etter seier mot henholdsvis Nord Makedonia for Norge, og Algerie for Serbia i åpningskampene fredag, ventet nye motstandere for våre menn i VM søndag kveld. Både Tobias Grøndahl og Uros Borzas var i aksjon for sine respektive landslag i innledende rundes andre kamp.

Mesterskapsdebut i ny norsk seier

Norge – Argentina 32-21 (16-12)

Det var et Argentina som ikke viste noen stor kamp mot Nederland i åpningskampen som søndag kveld møtte Norge til kamp. Et helt annet argentisk lag entrer banen mot de røde, hvite og blå, som brukte mye av 1.omgang på å få en luke til de lyseblå. Første halvdel ble mye preget av merkelige dommeravgjørelser begge veger, før Norge etterhvert knakk noe av koden inn mot pause.

Elverums egen playmaker Tobias Grøndahl fikk endelig sin VM-debut med flagget på brystet, og satte raskt sitt preg på det norske angresspillet, først med et skudd i stanga, før han i påfølgende angrep vartet opp med sitt velkjente fintespill og dro seg igjennom midtforsvaret før han dundret ballen i mål bak den argentiske målvakten, dermed var det både debut og første mesterskapsscoring for vår eminente playmaker.

Til pause sto det 16-12 til Norge!

Norge fortsetter å mate på etter pause, og leder 22-14 etter omlag 43 minutter, det argentiske laget har tydelig mistet både flyten og intensiteten og Grøndahl er også tilbake på banen i det et drøyt kvarter gjenstår av kampen, og det tar ikkemange minuttene før han igjen skaper rom for sine medspillere og setter sitt andre mål i kampen!

Norge tar til slutt en solid seier og vinner 32-21 mot Argentina! Dermed er det full pott før møtet med Nederland på tirsdag!

Borzas og Co ble hakket for små

Tyskland – Serbia 34-33 (19-17)

Etter 36-27 seieren over Algerie på fredag sto et betydelig sterkere TYskland på andre siden av banen i Serbias andre VM-kamp. Tyskland fikk tidlig en knepen ledelse mot Uros Borzas og Co og til pause var stillingen 19-17 til tyskerne.

I 2omgang fortsatte Tyskland å lede an, men med et jagende Serbia i helene som ble jagene bak hele omgangen hvor Tyskland ledet jevnt over med 2-3 mål, helt til tampen av kampen, hvor Serbia var nære ved å spille seg til en mulig utligning, men måtte se seg slått 34-33.

Elverumsspiller Uros Borzas satte inn 2 på 2 mot Algerie, men fikk ikke den samme flyten mot Tyskland og endte med 1 mål på 4 forsøk mot tyskerne.