Elverum Håndball har ansatt ny daglig leder! – Elverum

Elverum Håndball har ansatt ny daglig leder!

Før jul ble det kjent at daglig leder i Elverum Håndball Mads Fredriksen gir seg i klubben for å bli Toppklubbutvikler i Norsk Topphåndball. Siden da har klubben jakten hans erstatter og valget falt på Hans Fredrik Cordt-Hansen, som for tiden er daglig leder i Halden topphåndball, og neppe helt ukjent for håndballinterreserte i Elverum.

Cordt Hansen er nemlig kjent for mange håndballsupportere som motspiller både i Drammen og Halden Topphåndball, og ikke minst som håndballkommentator for Viasat i blant annet Terningen Arena de siste sesongene.

Cordt-Hansen har spilt med nåværende og tidligere Elverum-spillere som Thomas Solstad, William Nilsen-Nygaard og Kasper Thorsen Lien, og hvert delaktig i flere av EHF Champions League-sendingene fra Terningen Arena, i tillegg til å ha en sentral rolle i «Tett på»- sine håndballsendinger.

– Hans Fredrik var relativt en av de aktuelle kandidatene når vi snevret inn fra omlag 25 aktuelle kandidater, og de siste par ukene er det i hovedsak to konkrete personer vi har jobbet med, forteller styreleder i Elverum Håndball Herrer, Espen Strøm.

Nå er det altså klart at valget falt på 28 år gamle Cordt-Hansen som tar over roret i klubben 1.april, og kommer til å være i tett dialog med Mads Fredriksen som overlater skuta til sin arvtaker.

Klar for å ta fatt på oppgaven!

– Hvem er Hans Fredrik Cordt-Hansen?

Det vet jeg nesten ikke selv, engang. Men det jeg vet er at jeg er 28 år, og kommer fra et lite sted utenfor Drammen som heter Spikkestad. Så føler jeg meg ganske sikker på at jeg er en utadvendt person, som trives med folk rundt meg. Som tidligere idrettsutøver hater jeg selvfølgelig å tape, og motsatt så elsker jeg å vinne. Det gjør at jeg drives av å skape og utrette noe.

– Hvorfor takket du ja til jobben som daglig leder i Elverum Håndball?

Jeg takket ja til jobben som daglig leder i Elverum Håndball fordi det er en av de kuleste og mest spennende jobbene du kan ha i Norge når det gjelder håndball. Elverum har vært en foregangsfigur i mange år, både når det gjelder organisasjon og administrasjon, men også ikke minst når det gjelder tribune- og supporterkultur. Det synes jeg er skikkelig spennende!
Så gleder jeg meg også veldig til å tatt fatt på arbeidet rundt yngresavdelingen, bredde og damer. Det blir kult å se hva vi kan få til med hele Elverum Håndball!

– Hvordan vil du beskrive deg selv som leder?

Godt spørsmål. Jeg håper at jeg kan være en leder som er flink til å lytte, samt en leder som står stødig både i med- og motvind. Jeg håper også at jeg kan være en klar og tydelig leder, som samler alle leddene som er i Elverum Håndball, slik at hele maskineriet går som det skal. Det virker det jo som at Mads og resten av staben har vært utrolig dyktige til!

– Hva er planen for å beholde klubbens posisjon i toppen av norsk herrehåndball?

Også et godt spørsmål. Først og fremst så skal vi videreutvikle det gode arbeidet som allerede er gjort, både på og utenfor banen. Sportslig så blir det noen skikkelig kule dueller mot blant annet Kolstad, som jeg gleder meg veldig til. Så er det klart at utfordringen blir større enn noen gang når det gjelder å ta sluttspillet, men kjenner jeg Elverum rett så er det ingen som legger seg ned før kampene er spilt!

– Du har bred erfaring både på og utenfor banen, hva tenker du at du kan ta med inn i Elverum Håndball?

Ja, jeg har gjennom årene opparbeidet meg relativt bra med erfaring i håndballen. Jeg kjenner gamet, hvordan mekanismene fungerer, samt at jeg nå har erfaring både på og utenfor banen, noe som kan gjøre at jeg får et mer helhetlig overblikk. Det vet jeg at Mads har vært dyktig til!

– Du er kjent i Terningen Arena blant annet som spiller og kommentator vil vi tro, men hvor godt kjenner du byen, og hvilke forventninger har du til Håndballbyen?

Ja, jeg har både spilt og kommentert i Terningen ved flere anledninger. En ekstremt kul arena, med et voldsomt trykk når det er fullt! Jeg kjenner veldig lite til byen, men jeg har hørt masse positivt fra tidligere lagkamerater som Thomas Solstad, William Nilsen-Nygaard og Kasper Lien om håndballkulturen i byen. Det er en fantastisk interesse rundt Elverum Håndball, som jeg gleder meg til å oppleve for fullt!

Med det ønsker vi Hans Fredrik Cordt-Hansen velkommen til håndballbyen, vi er sikre på at håndballfamilien vil ta deg godt imot!