Sandenes er kveldens motstander på bortebane! – Elverum

Sandenes er kveldens motstander på bortebane!

Etter den nervepirrende kampen mot Arendal på torsdag er det ny bortekamp på agendaen for Elverum. Denne gangen er det Sandnes som står på motsatt banehalvdel. Sandnes er nyopprykket og har vunnet to av sine 14 kamper til nå i sesongen. De slo Haslum med ett mål og de vant også mot Kristiansand med tre mål. Begge seierne kom på bortebane, så de jakter sin aller første hjemmeseier i søndagens kamp.

Etter VM pausen har Eirik Varpe forlatt Sandnes til fordel for Ryger, men in har Robart Jansen kommet. Jansen kommer fra Ryger, så de bestemte seg for å bytte målvakter midt i sesongen. Det blir spennende å se om Jansen kan stoppe baller for Sandnes allerede i sin første kamp for Sandnes. Bodømannen Emil Rodahl har gjort sine saker godt, og er toppscorer med 69 mål. Rett bak han på listen er brødrene Henning Lea Knutsen og Tord Lea Knutsen. Henning har 66 mål, mens Tord har 52 mål. Det er derfor veldig jevnt mellom de tre i toppen av den interne listen.

I 1.divisjon var Sandnes kjent for sin tempofylte og fine håndball. I Eliteserien har det vært vanskeligere når det er enda større krav til det fysiske, men på gode dager leverer Sandnes veldig fin håndball med veldig mange gode ballspillere. Martin Helland gikk på folkehøgskole og spilte på rekruttlaget til Elverum for noen sesonger siden, og han bekler høyrekanten hos de lyseblå fra Vestlandet.

I Elverum er alle skadefrie og klare for kamp. Seieren mot Arendal satt veldig langt inne, og vi håper at vi kan levere en enda jevnere kamp på søndag klokken 17:30. Tobias Grøndahl fikk æren av å sette inn seiersmålet på straffe i siste sekund sist. Norges VM-spiller blir en nøkkelspiller i en kamp der kun to poeng er godt nok. Om Elverum skal henge på Kolstad, så må de vinne på søndag.