Elverum imponerte mot Nantes, men poengene glapp. – Elverum

Elverum imponerte mot Nantes, men poengene glapp.

Elverum-Nantes 36-42 (18-21)

Elverum startet kampen godt mot Nantes i Terningen Arena denne kvelden. Lagene fulgte hverandre til 2-2 før Elverum tok ett lite grep om kampen da de ledet 4-3 etter sju minutter. Kantspillerne Kasper Lien og Sindre Heldal løp inn noen enkle baller for hjemmelaget. Elverum fortsatte det gode spillet, og mot det franske storlaget hadde Elverum fortsatt kommandoen i kampen etter 10 minutter. Bakerst hadde Imsgard noen viktige redninger og fremover var det et kollektivt godt angrepsspill + et godt kontraspill.

Med tre strake scoringer så gikk Elverum opp i en 10-6 ledelse foran et feststemt publikum i Terningen Arena. Elverum imponerte, mens franskmennene hadde lite redninger og det var veldig lite som stemte for gjestene. Elverum og Uros Borzas fortsatt det gode spillet og ledet også 15-11 i egen lekegrind.

Selv om Elverum ledet stort i en periode så det ikke ut som at Nantes var veldig preget av det. Litt etter litt fikk de flere og flere redninger, og da spiste de sakte men sikkert seg innpå Elverum. I undertall fikk Elverum kjenne veldig på effektive franskmenn, mens Elverum gjorde flere og flere feil. Plutselig var stillingen 17-17 4-5 minutter før pause, og da pausesignalet ulte i hallen så ledet Nantes 21-18 over Elverum. Elverum ble hardt straffet på egne feil denne kvelden.

I den andre omgangen startet det ganske jevnt mellom lagene. Nantes ledet en liten periode med fem mål, men Elverum kjempet seg godt inn igjen i kampen. Etter 10 minutter var Elverum to mål bak, og da måtte Nantes ta en timeout på stillingen 27-25 til bortelaget. Da hadde Elverum vartet opp med noen gode varianter i angrep som gjorde at det var mulig å ta poeng i denne runden av Champions League.

Etter timeouten gikk det bedre for Nantes. Fra å lede med to mål gikk de opp i en ledelse på fire mål etter 16 minutter. Selv med Minne, Persson og Briet ute av kampen var Nantes veldig gode. Elverum jobbet som helter, og spesielt straffeskytingen til Grøndahl var god i denne kampen. Etter 22 hadde ikke de hvite fra Elverum klart å ta inn noen mål. Stillingen var 37-32. Fremover var det veldig bra, men bakover var det lite samhandling og veldig få redninger.

Elverum fikk en siste mulighet da Cavalcanti fikk direkte rødt kort etter en takling. Portugiseren var toppscoreren til Nantes med sju mål, og dermed kunne Elverum kanskje klare å inn målene, men Elverum misbrukte denne muligheten. Franskmennene kunne til slutt juble for seier 42-36 seier.

Elverum gjorde en god kamp, men dessverre holdt det ikke helt inn. Tobias Grøndahl ble toppscorer med 9 mål.