Serradilla Cuenca på plass i Elverum! – Elverum

Serradilla Cuenca på plass i Elverum!

I januar sikret Elverum seg signaturen til spanske Antonia Serradilla Cuenca, som dermed var klar for spill i Elverum fra sommeren og fram til 2025.

Vi er nå i midten av februar og spanjolen fra Sevilla er allerede på plass i Elverum. Dette etter at Elverum valgte å kjøpe han ut at kontrakten med spanske La Rioja rett før overgangsvinduet stengte tidligere denne uka.

Etter en helhetsvurdering ble avtalen landet på oppløpssiden og fredag byttet Serradilla ut 20 varmegrader og sol, med minusgrader og nysnø. Etter at avtalen var signert på onsdag var det bare å kaste seg rundt for 24-åringen, pakke baggene og ta første fly til Norge.

Og etter en lang dag med reise, var han fredag kveld på plass i Terningen Arena ikledd treningsklær og med håndballen i hånda, klar for å sikre seg verdifull informasjon om strategier og ikke minst bli kjent med gutta i laget. For allerede søndag kan den nyærvervede spanjolen potensielt entre banen på bortebane mot Bækkelaget.

Elverum går inn i en tøff vårsesong, med et viktig sluttspill og mange kamper. Når man blant annet har en småskadet Daniel Blomgren i troppen så klubben seg nødt til å sikre forsterkninger inn i sesongens siste måneder.

Fredag var altså den blide eks-La Rioja spilleren på plass i Elverum. Selv om han fikk seg et lite sjokk i møte med norsk vinter, var det en fornøyd Serradilla Cuenca som stilte opp for foto-shoot etter sin første trening med Elverum.

Nå er han inlosjert på hotell i påvente av fast husrom, og gleder seg til å ta fatt på oppgaven., med drakt nr. 18!

Serradilla Cuenca kommer som nevnt fra spanske BM Logrono La Rioja, en klubb som de siste sesongene har spilt i EHF European League, men som er velkjent for Elverumsinger etter å ha vært motstander av Elverum i EHF Champions League gjennom flere sesonger.

Cuenca ruver 198 centimeter over bakken og veier omlag 100 kg. Han kommer fra solfylte Sevilla i Spania. Han er kun 24 år, men har allerede vist seg godt fram i håndballnasjonen Spania, og fikk sin første mulighet i den spanske landslagsdrakta mot Sverige i 2019. Før VM i januar var han igjen å finne i den spanske bruttotroppen. Totalt står han med 9 mål på 14 kamper for det spanske herrelandslaget.

Forrige sesong banket venstrebacken inn 32 mål i Europaligaen, og har vist internasjonale kvaliteter de siste årenen, blant annet gjennom yngre landslag for Spania. Her har han deltatt i blant annet U18 EM i 2016, U19 VM i 2017, U20 EM i 2018 og U21 VM i 2019.

I april 2021 ble Cuenca rammet av en øyeskade som kunne vært utslagsgivende for karrieren hans, men etter operasjonen i fjor sommer har Serradilla Cuenca kommet med stor kraft tilbake i spansk håndball. Så langt har han gjort sin beste sesong i den spanske ligaen og står med intet mindre enn 69 mål på 17 kamper, og dermed ett snitt på 4 mål hver kamp.

Da gjenstår det bare for den spanske storskytteren å lære seg strategien, språket og å kle seg godt i vinterland!

Velkommen til Elverum, Antonio!