Tøff kamp i Danmark – Elverum

Tøff kamp i Danmark

Aalborg - Elverum 31-24 (17-12)

Med et Aalborg-lag som med seier ville sikret avansement i Champions League, så visste man at det var at det var heltente dansker som tok imot Elverum onsdag kveld. Elverum viste tidlig de ville gi Aalborg kamp, da Orri Thorkelsson og Benjamin Berg scoret på Elverum sine to første angrep. Når Emil Kheri Imsgard også plukket danskene sitt første skudd, så kunne Elverum gå opp til 2-0 før Magdeburg-klare Felix Claar åpnet målprotokollen for Aalborg.

Selv om Mikkel Hansen ikke var tilgjengelig, så er ikke Aalborg noe nevneverdig svekket av den grunn. Når en spiller som Aron Palmarsson går inn som direkte erstatter, sier det sitt. Med Hansen ute kunne også den svenske midtbacken Felix Claar skinne, da han scoret fem av Aalborg seks første mål. Men da Lukas Sandell etter 10 minutter gikk frem for å ta straffekast, så dro Imsgard frem en redning opp av hatten. Elverum foran 6-7 etter 10 spilte minutter.

Etter strafferedningen skulle det gå hele fire minutter før Antonsen kunne sette 7-7. Da hadde det foregått fire minutter med sterkt forsvarsspill fra begge lag, samt gode målvaktsprestasjoner fra både Imsgard og Aalborg-målvakt Aggefors.

Det siste kvarteret av førsteomgang var det Aalborg som var desidert best. Det ble preget av et unøyaktig Elverumslag som både fikk noen tekniske feil, samt skuddbom. Oppgaven ble ikke noe enklere da Antonio Serredilla fikk utvisning i det 20. minutt, og Elverum måtte spille to minutter i undertall. Samtidig som Elverum misset på sine muligheter, så fikk Aalborg ofte igjen returen. Og Aalborg var svært dyktige og omsatte returene i scoring. Lagene gikk til pause på stillingen 17-12 til Aalborg, etter at Blomgren fikk forsøke, og var relativt nær, å score på direkte frikast i siste sekund.

2. omgang fortsatte litt i samme spor som den 1. omgangen avsluttet. Selv om Sindre Heldal kom inn og kontret inn omgangens første mål, så følges det opp av en teknisk feil av Elverum-angrepet, og to kjappe Aalborg-scoringer. En kombinasjon av unøyaktige Elverumsinger og dødelig effektive dansker gjorde at rødtrøyene tidlig i andreomgang var åtte mål foran.

Serredilla fikk også vist Elverumssupporterne hva de kan forvente seg i vårsesongen, da han dunket inn Elverum sitt 14. mål med et tungt skudd. Da Aalborg i neste forsvar pådro seg utvisning og måtte spille drøye 40 sekunder med to mann mindre, så viste Elverum ingen nåde. Rullet fint ned til Kasper Lien som sikkert reduserte til 22-15. Deretter brøyt fra Aalborg, som gjorde at Lien kunne sette sin andre på rappen, og tente et lite håp for de sortkledde fra Elverum. 22-16 med 18 minutter igjen av kampen.

Videre scorer lagene omtrent annenhver gang. Elverum scorer, Aalborg svarer med scoring. Simon Mizera plukker en redning, og Mikael Aggefors i Aalborg-målet gjorde nøyaktig det samme. Det gjorde at Elverum aldri kom helt i ryggen på danskene, og rødtrøyene kunne holde Elverum på en god armlengdes avstand.

Det nærmeste Elverum kom var fire mål bak på stillingen 26-22, etter at Daniel Blomgren scoret to på rad med drøye syv minutter igjen. Da Niclas Fingren fikk utvisning i det påfølgende forsvaret, og Andreas Væver kunne sette straffekastet i kassa, så ble det vanskelig for Elverum å hente opp ledelsen. Simon Mizera fant frem flere fine redninger i sluttminuttene, uten at han kunne hindre at begge poengene ble igjen i Danmark. Kampen endte 31-24 til Aalborg.

Onsdag 1. mars kommer THW Kiel på besøk i Terningen Arena, i det som blir siste Champions League-kamp for sesongen. Men før den tid skal Elverum kjempe om cupgull i Final-8 i Arendal til helgen. Semifinale mot ØIF Arendal går 14.15 på lørdag. HEIA ELVERUM!