Klare for vår 5. cupfinale på rad! – Elverum

Klare for vår 5. cupfinale på rad!

ØIF og Elverum brukte litt tid på å føle litt på hverandre i starten av kampen. Emil Imsgard startet med en fin redning på skudd fra Gjermundnes, og Daniel Blomgren satte inn 1-0 i det påfølgende angrepet. Derfra fulgte lagene hverandre tett de syv første minuttene. ØIF svarte stadig med samme mynt da Elverum puttet ballen i mål.

Først da ØIF begynte å slurve litt i angrepsspillet kunne de hvitkledde begynne å skaffe seg en luke. En teknisk feil fra Magnus Søndenå gjorde at Orri Thorkelsson kunne kontre inn 3-5 da kampklokka viste 7.33. Da Lars Jakobsen gjorde det samme i neste ØIF-angrep, så kunne Tobias Grøndahl sette sin første for dagen, til 3-6. Og det ble definitivt ikke den siste for playmakeren.

Men «hjemmelaget» ville ikke bli hengende så altfor langt etter, og scoret like greit to på rad. Ivan Eres stengte buret i en kort periode og dro frem flere kvalifiserte redninger, og etter 11 minutter kunne Børm sette 5-6.

Selv om arendalittene hang på, så valgte Elverum å si «hit, men ikke lenger». Selv når Niclas Fingren ble vist direkte rødt kort i det fjortende minutt, så maktet ikke ØIF å få ballen bak Imsgard. På seks minutter var 5-6 blitt til 6-11. Forsvarssjefen var ute resten av kampen, men det gjorde at spillere som Kristian Hubert Larsen kunne stå frem i midtforsvaret.

Med 20 sekunder igjen av førsteomgangen kunne Tobias Grøndahl sette sin 8.(!) scoring for omgangen, og Lars Jakobsen reduserte rett før pausesignalet gikk. Elverum gikk i garderoben med en tilsynelatende komfortabel ledelse.

Men etter pausen så det ut som det kun var ØIF som var tilstede da kampen var i gang igjen. På to og et halvt minutt så hadde Magnus Søndenå og ØIF halvert ledelsen, og Elverum kjente nok en svak pust i nakken. Elverum fikk omsider våknet og fikk i gang maskineriet igjen. Deretter fulgte en periode hvor lagene omtrent scoret annenhver gang.

Da 2. omgang var drøye 10 minutter gammel, så var Blomgren uheldig med posisjonering av armen sin, og traff en ØIF-spiller i ansiktsregionen. Dommerne går ut for å se den på video, og konkluderte med at svensken måtte bort til sin landsmann Fingren på tribunen.

Svenskene på tribunen fikk se at guttene sin nok en gang nektet ØIF å score i overtall, og Elverum stakk ytterligere ifra. På stillingen 19-25 var Elverum igjen seks mål foran, da Antonio Serradilla satte sin første for dagen. Da valgte ØIF-trener Heine Jensen å be om timeout.

Og dansken fikk svar på tiltale. Igjen spiste sørlendingen seg inn og kom seg tre mål bak. Kantspillerne Sindre Heldal og Kasper Lien sørget for at Elverum holder ØIF på distanse, og scorer henholdsvis Elverums 27. og 28. mål. 23-28.

Derfra har Elverum grei kontroll. Da Serradilla sendte i vegen en ordentlig kanon, tverrligger og i mål, så var det omtrent spikeren på kista. Den tverliggeren kommer nok til å riste helt til cupfinalen starter søndag ettermiddag. Elverum kontrollerer inn cupfinalebilletten, selv om ØIF gjorde et iherdig forsøk og knappet innpå litt i sluttminuttene. Elverum vinner 27-29, og klare for sin 5. strake cupfinale.

Cupfinalen starter 16.15 på søndag. HEIA ELVERUM!