Elverum tok NM-sølv! – Elverum

Elverum tok NM-sølv!

Elverum møtte Kolstad til en tungvekterduell i NM- finalen og fikk det tøft

Begge lagene kom seg sikkert og trygt gjennom semifinalene sine og skulle møtes til en skikkelig storkamp, det andre oppgjøret mellom lagene hvor Kolstad vant det oppgjøret med to mål. Elverum var ute etter revansje i denne finalen, som de har vunnet 4 år på rad. Kolstad ville gjøre alt de kunne for at dette ikke skulle bli den femte tittelen på rad for Elverum.

I starten var det Kolstad som kom best i gang og gikk fort opp i en 2-0 ledelse. Da hjalp det lite at Benjamin Berg reduserte til 2-1 og Emil Kheri Imsgard reddet en straffe når beholdningen framover de første minuttene kun var ett mål av Benjamin Berg. Dette takket Kolstad ja til og gikk fort opp i en ledelse med 4 mål etter 7 minutter. Det var en dårlig start av Elverum men det var enda igjen mye tid å snu førsteomgangen på. Benjamin Berg var den eneste Elverum- spilleren som skorte mål de første 8 minuttene. Til gjengjeld var det 2 mål og han startet kampen strålende.

Elverum kom mer tilbake til det vanlige etter en litt treg start og kom sakte men sikkert nærmere Kolstad. Stillingen mellom lagene varierte med at Kolstad var 2/3 mål foran i en lenger periode. Elverums spill i angrep satt bedre og de kom nærmere. Det hjalp lite at Kolstad skorte på sjansene sine. Tobias Grøndahl og Daniel Blomgren kom også i gang for Elverum etter omtrent 11 minutter spilt omgang. Elverum skulle tette igjen luka til kun ett mål etter 14 minutter etter ett mål av Christopher Hedberg fra kanten. De var helt inne i kampen igjen og det så ut som at kampen skulle bli like jevnt som forberedt.

Dessverre for Elverum økte Kolstad raskt til en 3-måls ledelse igjen. Historien gjenspeilet seg igjen fra før i omgangen da Kolstad økte til en 4- måls ledelse og Elverum skulle igjen komme kun ett mål bak. Dette var takket være Grøndahl og Thorkelsson og bra forsvar at Elverum tok innpå Kolstad. Etter dette skulle Kolstad på grunn av en god Smarason gå opp til en 3-måls ledelse nok en gang. Denne ledelsen holdt de på til pause. Til pause var stillingen 13-16 og Elverum hadde litt å ta innpå før andreomgang. Grøndahl gikk foran i førsteomgang og var Elverums beste spiller men ellers ble det litt for spredt. De hadde jagd Kolstad i en hel omgang og lå 3 mål bak. Men dette kunne snus på minuttet i andreomgang.

Andreomgang startet på verst tenkelige vis da Blomgren fikk en tominutter med en gang. Dette takket Kolstad for og økte ledelsen til 13-18 etter kun 2 minutter spilt i andreomgangen. Oppgaven for Elverum ble enda vanskeligere etter dette. De skorte mål men det ble for dårlig defensivt. Når de hadde våknet mer i andreomgang var de uheldige og røk på enda en tominutter da stillingen var 16-20. Igjen, takket Kolstad ja til dette og tok vare på muligheten med begge hender og nå var de plutselig 6 mål foran etter 37 minutter.

Da smelte Blomgren til med ett mål med en gang og Gudjonsson fulgte opp for Kolstad. Da måtte Elverum ta grep og da tok de timeout for å prøve å komme nærmere. Dette funket sånn passe og ledelsen til Kolstad varierte mellom 5 og 6 mål. Grøndahl gikk foran i Elverums forsøk på ett comeback. Han skorte to straffemål på rad. Begge lagene var gode offensivt men ikke like gode bak stengene og i forsvar. Ingen av lagenes keepere hadde reddet mer enn ett skudd hver og forsvaret til lagene holdt ikke stand med det gode angrepsspillet til begge lag.

Halvveis ut i andreomgang gikk utviklingen motsatt vei enn det Elverum ville den skulle gå. Da økte Simen Lyse ledelsen for Kolstad til 7 mål. Det måtte en snuoperasjon man knapt hadde sett maken til for at Elverum skulle komme tilbake. Tiden begynte å bli knapp for Elverum. Da hjalp det ikke at spillet satt offensivt når Kolstad svarte på hvert mål Elverum skorte. Elverum ville ikke gi opp, selv om det så veldig tøft ut. Med omtrent 5 minutter igjen av kampen lå Elverum 5 mål bak og det så vanskelig ut for Elverum å snu kampen. Det gikk mot ett finaletap for Elverum og Kolstad første NM- trofe. Dette skulle vise seg å stemme og kampens siste mål ble skort av Gabriel Setterblom. Den

endelige stillingen ble 27-34. Kolstad var dessverre for Elverum ett knep bedre og det viste seg på sluttresultatet.

Elverum gikk dessverre på ett tap i finalen. Hvor Kolstad kvalitet viste seg å bli avgjørende og det som gjorde at de trakk det lengste strået. Elverum jagde kampen hele tiden og selv om det satt offensivt kom de ikke noe nærmere Kolstad. Grøndahl var den som skorte flest mål for Elverum med hele 10 mål og var kampens toppscorer. Han var like god som han var i semifinalen, men dessverre for Elverum var ikke dette nok for å vinne cupen det femte året på rad.