Trenerteamet: Inn mot Elverum – THW Kiel! – Elverum

Trenerteamet: Inn mot Elverum – THW Kiel!

Det finnes noen stormakter i internasjonal håndball, verdens lag som har ett sinnsykt nivå inne og spillere på verdens nivå i alle posisjoner. Psg, Vezprem, Kielce, Aalborg er alle sånne klubber, klubber som alle kan vinne Champions League. Foran der igjen finner du Barcelona og Kiel. Det er verdens klubbene som har det lille ekstra. Alle spillere i verden vil vurdere det om de får tilbud fra dem, de er rett og slett bare foran de andre. Det ligger i kulturen, det ligger i at man er mer enn ett Håndball lag. Man er en institusjon i sitt land. Kiel er på mange måter alt det vi i Elverum drømmer om å bli og det er med stolthet vi tar dem imot til kamp i Champions League.

I 2015 kvalifiserte vi oss til Champions League for første gang. Siden den gang har klubben spilt 99 kamper i verdens gjeveste klubb turnering, i dag blir kamp nr 100. Mye har forandret seg, vi har blitt en mye større klubb og spillere har kommet og gått. Det er en del av bransjen på dette nivået. Spillerne kommer til Elverum for å utvikle seg og få muligheter på ett høyere nivå enn de har fått tidligere. Gjennom oss utvikler de seg, vi får til noe sammen og de får de muligheter på ett enda høyere nivå. En spiller som Eric Johansson er ett eksempel på dette, og første høsten i Kiel har vært suksessfull for Eric.

I 2015 spilte det flere lokalt utviklede spillere på laget, en av de var Petter Øverby. Petter begynte å pendle med buss fra Grue til Elverum som 14 åring for å forfølge drømmen sin om å bli håndball spiller. Hans reise er ett godt eksempel på at alt er mulig hvis man jobber hardt over tid og er villig til å gjøre det som kreves for å oppnå drømmene sine. I dag kommer Grue gutten tilbake som spiller på Kiel. Han vil være den eneste spilleren på banen i dag som spilte for klubbens A-Lag når denne reisen startet. Det har vært morsomt å følge Petter sin reise i internasjonal håndball og vi håper Elverum publikummet tar han imot på en god måte.

Det er kult å tenke på at lille Elverum har klart å forflytte seg til å bli en etablert Champions League klubb, det er kult å få spille denne kampen mot en av de aller største klubbene i verden. Og det er kult å tenke på at denne uka bikker vi 100 kamper, la oss håpe det blir mange flere.

God Kamp
Børge og Raymond