Elverum møter THW Kiel i sesongens siste CL-kamp! – Elverum

Elverum møter THW Kiel i sesongens siste CL-kamp!

Elverum tar imot håndballstorheten THW Kiel til dyst på onsdag klokken 18:45. Tyskerne ligger i toppen av Bundesligaen og har gjort det fint i Champions League til nå i sesongen. Elverum er med å kjempe om medaljer i serien, mens i Europa har de slitt mer enn de tidligere sesongene. Fasiten til nå er en seier før vi går inn i siste kamp i årets Champions League for Elverum. Hjemme i Terningen Arena er det ventet mye folk i en kamp der Eric Johansson vender tilbake igjen til sin tidligere hjemmearena.

Elverum har hatt et enormt kampprogram den siste tiden, men de er de store kampene man lever og ånder for, så både overskudd og motivasjonen er stor for at man skal få til en bragd i onsdagens kamp. THW Kiel spiller for å bli nummer tre i gruppen, og det kan gi fordeler om hvem man møter i utslagsrundene. Derfor er det en viktig kamp for Filip Jichas gutter.

Profilene i kampen er følgende:

Eric Johansson

Vår tidligere bakspiller, Eric Johansson har på kort tid blitt en av de aller beste spillerne i THW Kiel. Unggutten var med på å vinne alt som var mulig å vinne i norsk håndball med Elverum og i tillegg ble Europamester i forrige sesong. I denne sesongen har han tatt nye steg som spiller, og har så langt i Champions League banket inn 35 scoringer.

Sander Sagosen.

Norges beste håndballspiller er inne i sin siste periode som utenlandsproff før han vender hjem til norsk håndball. Etter å ha vært ute med skade en lengre periode er han endelig tilbake i godt gammelt slag for storheten Kiel. Det blir gøy å se hva Sagosen kan få til i Terningen Arena denne kvelden, og det er helt klart en av spillerne Elverum må stoppe.

Niklas Landin

THW Kiel har kanskje verdens aller beste målvakt i målet. Danske Niklas Landin har i en årrekke voktet målet til laget som trenes av Filip Jicha. Han har vært med på å vinne det aller meste som kan vinnes både i klubb- og landslagshåndballen, og er ofte tungen på vektskålen når det skal avgjøres. Landin skal videre til Aalborg etter sesongen, og han er nok sugen på å ta den gjeve Champions League-tittelen før han reiser videre.

I Elverum trekker vi frem følgende:

Orri Thorkelsson.

Den islandske lynvingen er inne i sin 2. sesong i Elverum. I hans første sesong vant han alle tre titlene og han fikk sin mesterskapsdebut for Island i EM i Ungarn. Orri er en kjapp kant som også har et godt skuddregister i sekken. I forrige hjemmekamp mot Nantes gjorde han et kunststykke av et mål da han ble presset ut av banen. Det blir spennende å se islendingen mot det tyske storlaget Kiel.

Josip Vidovic.

Kroaten er ikke mannen som stjeler de største overskriftene, men han er en spiller alle lag trenger. Vidovic kan spille i mange forskjellige forsvarsroller, og han er alltid en spiller som setter laget foran seg selv. Etter overgangen fra Arendal har han ofte sett på at Grøndahl spiller offensivt, men Børge og teamet vet at Vidovic alltid er klar for å gjøre sitt beste for laget.

Daniel Blomgren

Den svenske bakspilleren har vært god for Elverum den siste tiden. Med sine 50 mål i årets Champions League så er han en av Elverums mestscorende spillere denne sesongen. Blomgren er en spiller som er like god bakover som fremover i banen, og er en av Børge Lunds mest betrodde menn. Etter overgangen fra Alingsaas har han utviklet seg godt som håndballspiller i den håndballgale byen.

Kampen har avkast 18:45. Vi ses i hallen! Heia Elverum!