Kampen om 2.plassen! – Elverum

Kampen om 2.plassen!

Torsdag møtes Elverum og Drammen til storkamp i Drammenshallen og det er en svært viktig kamp Elverum nå går inn i.

Kolstad er allerede så godt som sikret seriegullet, om de ikke skulle finne på å snuble i samtlige gjennværende kamper mot ØIF Arendal, Fjellhammer, Halden og Elverum. For trønderne er ubeseiret i den norske ligaen så langt denne sesongen, og sikret seg Kongepokalen i Cupen for noen uker siden.

Det er lite som taler for at Elverum skal kunne knipe seriegullet selv om ballen er rund. Dermed er det 2.plassen som står i fokus for de svarte og hvite, med 3 kamper igjen av serien.

Først ut er Drammen på torsdag, før Haslum venter borte 29.mars, også the grand Final mot Kolstad i Terningen Arena 2.april!

Men hva betyr egentlig 2.plass?

For Elverum er det selvfølgelig viktig å sikre seriesølvet. Det handler først og fremst om å vise at vi fortsatt hører til i toppen. At Kolstad nå med stor sannsynlighet tar seriegullet betyr ikke at det er over og ut for de andre, det betyr at flere har meldt seg på i kampen og at hvert et poeng vil vise seg viktige i sesongene fremover slik vi også har sett i flere av de siste sesongene her hjemme i Norge.

2.plass i serien legger også et unikt grunnlag for det utrolig viktige Sluttspillet som kastes igang etter at serien er sluttspilt. De 8 lagene øverst på tabellen skal ut i kampen om Sluttspill-gullet og 2.plassen har flere fordeler i kampen om å ta gullet og sikre seg muligheten for EHF Champions League!

2.plassen i serien gjør at Elverum vil være lag nr 2, som velger motstander i kvartfinalen. Nr.1 velger mellom lag 7-8, nr.2 velger mellom lag 6- og det av lag 7/8 som står igjen, også videre.

I tillegg til å kunne være tidlig ute i valget av motstander gir 2.plass også hjemmebanefordel i kvartfinale og semifinale, men også i en Finale, med mindre man møter lag nr.1 fra serien, Kolstad i dette tilfellet.

Elverum tok sølv i Cupen og vil dermed ha sikret seg en mulighet for Europaspill, men en 2.plass i serien vil også sikre en mulig plass i Europaligaen eller annet E-cup-spill, dersom man ikke skulle vinne sluttspillet.

Per i dag står Elverum med 30 poeng på 19 kamper. Det er 6 poeng opp til Kolstad som per nå har spilt 18 kamper. Det er også 6 poeng ned til Runar som også har 18 kamper, mens det er 7 poeng ned til torsdagens motstander Drammen som også har 18 kamper spilt.

Ligaen er altså på ingen måte avgjort, men resultatene i ligaen denne uka kan blant annet sikre Elverum 2.plass i serien!

Gjør deg klar for serieinnspurten!