Kan vi sikre 2. plass i serien allerede i dag? – Elverum

Kan vi sikre 2. plass i serien allerede i dag?

Etter en liten landslagspause er det duket for nok et toppoppgjør for Elverums håndballherrer. Laget til Børge Lund reiser ned til Drammen for å kjempe om sølvet i Eliteserien. Drammen har gjort en god sesong til nå, og ligger akkurat nå på 4.plass i Eliteserien med 23 poeng etter 18 kamper. De lå lenge an til å ta sølvet, men en del dårlige kamper gjorde at Elverum tok over overtaket om denne medaljen. Elverum har til nå i serien 30 poeng på sine 19 kamper, og ligger på en 2.plass bak suverene Kolstad, som tok gull i går etter seieren mot Arendal.

I Drammen har Viktor Norberg vært den spilleren som har puttet flest mål for laget som trenes av Kristian Kjelling. Den høyre bakspilleren kom fra Sandefjord for noen år siden og har vært en av de beste høyrebackene i Eliteserien siden. Norberg har fem mål i snitt til nå i serien. I midten er det evigunge Gøran Sørheim som styrer butikken. Liermannen er inne i sin siste sesong på toppnivå og han er nok veldig ivrig på å avslutte en fin karriere med medalje i Eliteserien. Det ryktes at han skal inn i trenerteamet med Kjelling etter endt sesong.

I mål har DHK en veldig god duo. Etter at Andre Kristensen forlot laget til fordel for portugisisk håndball har Nikolai Wiig kommet inn. Wiig har de siste sesongene stoppet baller for BSK, men byttet klubb nå i vinter. Den tidligere Haslumspilleren har signert for Haslum fra og med neste sesong. Med seg har han Andreas Bjørkman. Svensken kom til DHK fra Follo før denne sesongen og han har et veldig godt toppnivå.

På venstre bakspiller har DHK et lass med gode spillere. Ola Romsaas, Trym Johnsen, Oskar Olafsson og Herman Vildalen er de som bekler denne posisjonen. Vildalen hadde en kjempesesong i fjor, mens denne sesongen har vært preget av mange skader. Trym Johnsen signerte nettopp en toårskontrakt med DHK etter et mislykket opphold i Sverige, men den tidligere BSK spilleren har dokumentert et veldig høyt nivå. Ola Romsaas ble lenge sett på som en av de største talentene i Norge, men skader har gjort veien litt lenger enn ønsket. Det blir spennende å se hvor god han kan bli om han holder seg skadefri.

På kantene har de lokale Ole Henry Dahl og Kristoffer Raastad på venstresiden. Begge er gode, stabile og setter de sjansene de får. Dahl har til nå vært foretrukket som førstevalget. På motsatt side har de Ola Lillelien og Markus Niva. Her har Lillelien vært førstevalget til nå i sesongen. Det blir spennende å se hvordan Elverum står mot de gode kantspillerne til DHK.

I Elverum er Simon Mizera skadet, mens Uros Borzas sliter med sykdom. Utenom dette er troppen helt skadefrie. Håvar Skare kommer inn for Mizera i buret. Mens det er usikkert på hvordan man erstatter Borzas, men mest sannsynlig er det ny signeringen Antonio Serradillas oppgave. Elverum har sett bedre ut den siste tiden, og etter tapet mot Kolstad i cupfinalen har Elverum kun serien å fokusere på. Det blir veldig spennende å se hvordan laget opptrer i et borteoppgjør mot en så tøff motstander som DHK.

Vi håper på to poeng i Drammenshallen. Ta turen for å heie frem guttene. Avkast er klokken 18:15. HEIA ELVERUM!!