Sikret sølvet mot Drammen! – Elverum

Sikret sølvet mot Drammen!

Drammen-Elverum 23-26 (12-12)

Elverum tok en liten føring i kampen i starten, men vertene fra Drammen holdt følge, og Kristoffer Raastad sørget for at det var 4-4 etter 8 minutter av kampen. Benjamin Berg satte inn 5-4 etter han fintet Herman Vildalen nesten ut av hallen. Like etterpå sørget landslagsspiller Sindre Heldal for at Elverum var foran med to mål da han tricket inn en kontring.

Ole Henry Dahl utlignet til 7-7 etter 14 minutter etter at DHK fikk et straffekast. Lagene slapp til hverandre mer og mer og målene rant inn bak begge målvaktene. Drammenserne fikk nok et straffekast minuttet senere og også denne gangen var Dahl sikker på labben. Etter 21 minutter av kampen sørget Herman Vildalen for at DHK gikk opp til 10-9, men spanjolen Serradilla sørget for at DHK ikke fikk ledet veldig lenge på dette tidspunktet av kampen.

Elverum og DHK muret igjen bakover de siste minuttene av omgangen, og det ble nesten ikke scoret mål. DHK ledet 12-11 før Serradilla utlignet til 12-12, det var også pauseresultatet i kampen i Drammenshallen.

Det var Elverum som startet 2.omgang best. Anført av Tobias Grøndahl så gikk Elverum opp i 16-13 etter at unggutten hadde s<tt noen baller selv, og Endre Langaas satte Elverums 16 mål etter kontring. Elverum økte til fire måls ledelse etter at Tobias Grøndahl banket inn sin åttende scoring i kampen etter 39 minutter. Landslagsspilleren var meget god for Elverum i denne kampen.

Bakerst for Elverum sto Emil Imsgard veldig godt selv om hans faste makker, Simon Mizera var ute med skade denne kampen. Etter 46 minutter ledet Elverum med tre mål. Selv om Elverum spilte godt så kunne de ha ledet mer etter de første 16 minuttene av 2.omgang, men noen slurvete avslutninger gjorde at DHK fortsatt var inne i kampen da Kjelling tok en timeout for å snakke med guttene sine.

Sindre Heldal økte Elverums ledelse til 20-16 etter 48 minutter da han kom inn fra benken og satte et straffekast sikkert i målet bak Nikolai Wiig. Elverum fikk en gyllen mulighet til å øke forspranget da DHK også fikk en to minutter i samme situasjon, men det var i stedet DHK som reduserte ved Ole Henry Dahl fra straffemerket.

Daniel Blomgren sørget for at Elverum ledet 22-17 etter at svensken satte inn to scoringer på rad. Kjelling måtte da ta sin siste timeout med ca 8 minutter igjen. DHK la også om forsvarsspillet sitt etter timeouten i håp om å ta inn Elverums fem mål. August Storbugt sørget for en drømmestart etter praten fra Kjelling. DHK skulle spiller 5-1, men da svarte Børge Lund med å spille 7 mot 6. DHK hadde muligheten til å spille seg to mål bak med bare seks minutter igjen av kampen, men igjen var Imsgard på rett sted til rett tid da han reddet en kontring fra kantspilleren til DHK.

Drammen var kun to mål bak da det kun var igjen ett minutt av kampen. Men Elverum satte inn sitt 26 mål i kampen da Sindre Heldal punkterte kampen. Elverum vant til slutt 26-23 i en vanskelig bortekamp. Elverum tar dermed sølv i årets Eliteserie. Nå venter noen kamper før det kommer til sluttspillet.