«EL Clasico» i siste bortekamp i serien i kveld! – Elverum

«EL Clasico» i siste bortekamp i serien i kveld!

På onsdag spiller Elverum nest siste seriekamp. Det er den gamle stormakten Haslum som står på motsatt banehalvdel. Haslum har hatt en bekmørk sesong og har vunnet 1 av 20 kamper til nå i sesongen, og med kun to poeng ligger de desidert sist i årets Eliteserie. Heldigvis for rødtrøyene ble konkurransereglene i serien endret midt i sesongen, så Tom-Eirik Skarpsnos gutter skal ut i kvalik i mai. Haslum eneste seier kom mot Nærbø tidlig i sesongen.

Haslums toppscorer er Kolstad klare Martin Hovde. Linjespilleren er sett på som et meget stort talent på linjen med sin enorme fysikk. Med 2.9 mål i snitt er han mestscorende for rødtrøyene. Både Lasse Lid og Anders Teige Bøe har flere mål i snitt enn Hovde, men høyrebackene har spilt færre kamper. Teige Bøe har slitt med mye skader etter jul, mens Gjøvikgutten Lid har fått sitt gjennombrudd i den øverste divisjonen.

I målet er kanskje Haslums viktigste spiller. Thomas Langerud Kristoffersen er inne i sin siste sesong ettersom at han går til den polske storklubben Wisla Plock neste sesong. Målvakten har variert litt, men har et veldig høyt toppnivå, så det blir spennende å se hvordan han vil gjøre det i en klubb som ikke sliter i bunnen av tabellen.

Lillebroren til Tobias Grøndahl spiller også i Haslum. Theodor kom til klubben ved jul og har gjort det fint på venstrekanten. Han erstattet Matias Haug som reiste hjem til Tønsberg etter han ikke klarte å utkonkurrere stortalentet Even Haugli. Haugli er født i 2004 og er en spiller som kommer til å bli veldig bra.

Et lite lyspunkt for morgendagens verter er Felix Lunde. Venstrebacken har vært uheldig de siste årene og har vært ute med en rekke skader, men nå er han endelig tilbake igjen på banen. Lunde er en hardtskytende bakspiller som på sitt beste var en god eliteseriespiller. Så håper vi at han kommer tilbake til sitt vante nivå når han får enda flere kamper i kroppen.

For Elverum har det vært en uvanlig lang periode uten kamper, men laget har en god rekke med seire i den hjemlige ligaen og er helt sikkert gira på å reise til Nadderud Arena for å ta to nye poeng og legge på enda mer selvtillit inn mot sluttspillet. Men Børge Lund og hans gutter vet at bortekamp i Bærum alltid lever sitt eget liv, selv om Elverum er favoritter på papiret. Kampstart er 18:30. Vi ses på kamp. HEIA ELVERUM!