Storkamp mot Kolstad venter søndag kveld! – Elverum

Storkamp mot Kolstad venter søndag kveld!

I årets siste seriekamp for sesongen er det ligavinneren Kolstad som stpr på motsatt side. Kolstad har før denne sesongen rustet opp stallen og de hentet inn en rekke landslagsspillere, noe som umiddelbart ga resultater. Årets Kolstadlag har imponert med å vinne 20 av 21 kamper, og i tillegg har de vunnet cupfinalen, mot nettopp Elverum. I den kampen var trønderne det klart beste laget. I kampen som ble spilt foran 9000 tilskuere i Trondheim Spektrum var det to jevne lag som duellerte, og marginene bikket med Kolstad den gangen. Derfor er det ventet at det blir en jevn kamp om de to poengene mellom seriens to beste lag.

Kolstad har som nevnt fått mange nye spillere til denne sesongen. De tidligere Elverumspillerne Sigvaldi Gudjohnsson og Magnus Gullerud er to av dem. Sigvaldi gikk fra Elverum til Kielce før han vendte tilbake igjen til norsk håndball og Kolstad. Islendingen er også Kolstad toppscorer i serien med 5 mål i snitt. Gullerud gikk fra Magdeburg til Kolstad før denne seongen. I målet hentet de også Torbjørn Bergerud. Målvakten har spilt noen fantastiske kamper for laget som trenes av Christian Berge, og Bergerud er en av de viktigste brikkene til trønderne.

Vetle Eck Aga valgte bort Savehof da han flyttet tilbake igjen til Norge og Trondheim. Den tidligere Bodøspilleren har utviklet seg til å bli en god forsvarsspiller de seneste årene. Den siste av de store signeringene til Kolstad er islandske Janus Smarason. Playmakeren har vært helt outstanding til nå i sesongen og har vært så god som trønderne håpet på. Så blir det spennende å se om han kan være med å løfte laget inn mot Champions League som Kolstad håper på.

Av spillerne som har vært der i noen år er det Simen Lyse som har imponert mest den siste tiden. Trønderen var meget god i Final8 i Arendal. Med 4.2 i snitt er han den bakspilleren som putter mest mål for rødtrøyene i serien. Lyse har tatt store steg, og fremstår som mye mer stabil i spillet sitt enn han har gjort tidligere. Venstrekanten Adrian Aalberg har også vært god denne sesongen. Så god at Kolstad ikke kommer til å bruke penger på en venstrekant uten i fra den nesten sesongen.

Elverum kommer fra en begredelig kamp mot Haslum der de så vidt klarte å vinne over laget som ligger desidert sist. En prestasjon som ikke var veldig god, men man tok med seg det viktigste, nemlig poengene. I den kampen spilte ikke Daniel Blomgren for Elverum, men det er ventet at han er tilbake nå, så får man se om Børge Lund og trenerteamet velger å spare han til sluttspillet eller ikke. Det er ventet masse folk i Terningen Arena når Norges to beste lag møtes i siste kamp før sluttspillet.

Kampen har avkast 18:15 i Terningen Arena. Vi ses på kamp. HEIA ELVERUM!