Tap i første kvartfinale. – Elverum

Tap i første kvartfinale.

En dramatisk kamp som endte på en dramatisk måte i en kamp Elverum var storfavoritter i. Men greide de å levere optimalt i denne kampen?

Det var årets første sluttspillskamp for Elverum og det var forventet at de skulle valse over Fjellhammer og enkelt gå videre mot laget som ble nummer 6 i ligaen hvor Elverum ble nummer 2. Men Fjellhammer er ikke en kasteball som de viste når de blant annet slo Kolstad i løpet av sesongen som det eneste laget under Robert Hedins styre som trener har de vist god form inn mot sluttspillet og dette skulle bli en veldig tøff kamp for Elverum mot ett hardt kjempende Fjellhammer.

Elverum tok tidlig ledelsen og etter 5 minutter spilt var de allerede ett mål foran på stillingen 2-1. Derimot var det en hard og tøff kamp fra start med to lag som gikk ut i hundre. Fjellhammer hang godt med og skulle vise seg å bli en tøff nøtt for Elverum å knekke utover omgangen. De fulgte hverandre lenge i førsteomgang og etter 10 minutter spilt var stillingen 4-4. Dette skulle bli en tøff kamp for Elverum og Fjellhammer ville ikke gi Elverum noe gratis. Etter dette var Elverum flere hakk bedre de siste 15 minuttene som ble preget av mange feil fra Fjellhammer og en del tominutters utvisninger.

Etter 15 minutter ledet Elverum 7-6 og de hadde tatt over kontrollen i kampen og det så ut som de hadde funnet flyten offensivt og defensivt, noe som skulle vise seg resten av omgangen hvor de sakte men sikkert økte ledelsen etter bra offensivt spill med Patrick Anderson i spissen. De økte fra 1 mål til 2 mål etter 20 minutter spilt og denne trenden fortsatte etter 25 minutter hvor de ledet med 3 mål. Så begynte feilene for Fjellhammer. Som gjorde det dårlig offensivt og mange forhastet avslutninger som gjorde at Elverum ledet 16-10 til pause etter noen ekstraordinære siste 5 minutter fra Elverum. Mye takket være mange feil fra Fjellhammer som Elverum tok nytte av på en brutal måte.

Elverum gikk inn til pause med en 6-målssledelse og det så veldig vanskelig ut for Fjellhammer å komme inn i kampen igjen. Dette måtte en svikt fra Elverum til for at Fjellhammer skulle komme inn i kampen igjen, dette trodde de færreste på at kunne skje og at Elverum skulle ta en velfortjent seier og cruise videre på dette i andreomgang. Men andreomgangen skulle bli mye mer dramatisk enn det de fleste trodde det skulle bli. Alt lå til rette for en Elverum- seier.

Andreomgang startet med at Fjellhammer kom 2 mål nærmere Elverum før Tobias Grøndahl og Patrick Anderson sendte Elverum opp til en 18-12 ledelse etter omtrent 5 minutter og da var de 6 mål foran igjen. Elverum fortsatte å ligge de 6 målene foran helt fram til det 15. minutt i andreomgang. Dette etter bra offensivt spill av blant annet Blomgren og Tobias Grøndahl. Elverum hadde til og med vært foran med 7 mål i denne gode perioden i andreomgang.

Etter dette ble Elverum mye svakere i banespillet og raknet til de grader og Fjellhammer ville tilbake i kampen igjen og takket ja til muligheten som dukket opp for dem. Elverum bommet og bommet og gjorde feil etter feil og etter omtrent 22 minutter spilt i andreomgang var Fjellhammer kun ett mål bak. Dette etter en ekstremt god Mitrovic som ble en håndfull for Elverum- forsvaret. Elverum prøvde å svare på dette igjen de siste 10 minuttene i kampene, men Fjellhammer luktet en mulig skalp.

Elverum greide ikke å svare på Fjellhammer og med ett nødskrik ble det 29-29 og ekstraomganger. I en kamp som Elverum hadde full kontroll i etter 42 minutter spilt før ett godt Fjellhammer tok igjen ett slurvende Elverum- lag. Elverum gjorde alt for mange feil og Fjellhammer var veldig gode foran mål i andreomgang og hadde høy uttelling.

Da var det duket for ekstraomganger og 2 omganger på 5 minutter til å avgjøre hele kampen. Dette skulle bli dramatiske minutter for begge lag. Elverum startet best i første ekstraomgang ved mål fra Benjamin Berg før Fjellhammer utlignet ved Schultz. 15 sekunder etter dette satte Endre Langaas ballen kontant i mål. Alt så ut som at Elverum skulle dra det i land da Tobias Grøndahl scorte og ga Elverum en luke på 2 mål. Stillingen var 32-30. Fjellhammer ville ikke gi seg og gjorde alt for å komme tilbake før pause. Dette gjorde de på den mest dramatiske måten ved 3 mål fra begge lag de siste 12 sekundene og Fjellhammer som utlignet til 33-33 i siste sekund av omgangen. Elverum hadde mistet en ledelse igjen.

Nå var det kun igjen 5 minutter av ekstraomgangene å avgjøre det på. Fjellhammer startet med ballen og scorte på en 7-meter og plutselig var det Fjellhammer som var i føringen. Etter 2 minutter ledet de 34-35 etter nok ett mål av Schultz. Omgangen viste seg å skulle bli meget vanskelig for Elverum som bommet på en straffe med 2 minutter og 30 sekunder igjen. Dette tok Fjellhammer nytte av og økte ledelsen til 34-36 med under 2 minutter igjen å spille. Det så nesten umulig ut for Elverum å komme tilbake i kampen igjen og det ble det i hvert fall når Fjellhammer scorte med 15 sekunder igjen.

Kampen som Elverum hadde full kontroll på ut i andreomgang gikk en helt annen vei enn det alle trodde. Til slutt tapte Elverum 35-37 etter en dramatisk kamp. Dette var verst tenkelige måte og starte sluttspillet på. Elverums toppscorer ble Sindre Heldal med 9 mål og for Fjellhammer ble det Mitrovic med 8 mål. Neste kamp mellom lagene er borte i Fjellhammer Onsdag 19. April i det som blir en kamp Elverum må vinne for å enda være med i sluttspillet. Da må de opp mange hakk fra avslutningen på denne kampen, hvor Elverum ga Fjellhammer en vei inn i kampen igjen. Kampen ble mye mer dramatisk enn det alle trodde.