Nervepirrende seier i 2. kvartfinale! – Elverum

Nervepirrende seier i 2. kvartfinale!

I det som var en herlig ramme i Lørenskoghallen var det Elverum som kickstartet ballet med to kjappe scoringer. Først Endre Langaas som satte ballen bak Øien Bakken, før Kasper Lien på magisk vis lute inn en fin-fin scoring på backhand etter at han ble taklet da han var alene med målvakt. To scoringer fra Herman Schultz og èn fra Alexander Mitrovic sørget for at lagene var like langt etter de første fem minuttene, 3-3.

Etter en litt svak periode fra Elverum hvor det var flere skudd som endte opp enten i stanga eller utenfor, så var det grønntrøyene som gikk i føringen på stillingen 6-4 og 6-5. Benjamin Berg og Endre Langaas sørget for at stillingen stod 6-6 etter snaut 12 minutter, etter at Simen Søgaard for Fjellhammer hadde pådratt seg utvisning. Da hadde også Grøndahl rukket å sette et straffekast i stolpen.

Det var to lag som stod godt mot hverandre det første kvarteret på Romerike. Serredilla fikk to-minutter på stillingen 6-6, men i undertallet snappet Josip Vidovic innspillet fra Fjellhammer. Endre Langaas svaret med å score i det påfølgende angrepet. Deretter blir FIL tildelt straffekast, og Eirik Hybertsen er sikker på Fjellhammer sitt første straffekast, og utliknet til 7-7. Det var før vi fikk se det som trolig var kveldens fineste scoring. En lekkerbisk av en flyver, servert av Berg og scoret av playmaker Grøndahl, sendte Elverum foran 7-8 i det første omgang var halvspilt.

Etter hvert i omgangen ble kampen hetere og hetere. Fingren måtte rive og slite i Kasper Syversen, noe som til slutt endte med at svensken måtte se resten av omgangen fra benken. Men i det påfølgende Fjellhammer-angrepet fikk Serredilla snappet opp et innspill og gikk på kontring. Spanjolen ble stoppet av Eirik Köpp i kontringen, og den høyreiste venstrebacken til Fjellhammer ble vist det røde kortet og Elverum ble tildelt straffekast. Denne gangen satte Tobias Grøndahl ballen bak Vegard Bakken Øien og de sort-hvite gikk opp i en tomålsledelse.

Temperaturen rakk ikke å senke seg før Josip Vidovic fikk sin andre to-minutter for dagen, noe han og Elverum-benken tydelig var tydelig uenig i. Omgangen ble avsluttet med 11 mann på banen og et skudd i tverrliggeren fra Søgaard. Det var to lag som ville mye i denne førsteomgangen, og stillingen halvveis var 12-14 i favør Elverum.

Alexander Mitrovic startet andreomgang med et pang, og smalt inn en redusering nærmest med en gang. Det var før hans posisjonskollega kvitterte med scoring i andre enden. Tidlig kunne vi se at Fjellhammer gikk ut i 7 mot 6-spill, noe de hadde god suksess med i Terningen Arena i første kvartfinale. Emil Kheri Imsgard plukket derimot Fjellhammer sitt skudd i overtallspillet.

Alexander Mitrovic scoret like greit Fjellhammer sine tre første mål etter hvilen, og Fjellhammer spiste fort opp det lille forspranget Elverum hadde til pause. Imsgard ville det etter hvert annerledes og begynte å plukke baller bakerst. 15-15 ble fort til 15-18. Men det skulle ikke mer til enn en utvisninger på Fingren og et par bomskudd før Fjellhammer igjen kun var målet bak 10 minutter ut i omgangen. 17-18.

En treminuttersperiode med Hawaii-håndball gjorde at begge lagene ble et par mål rikere, da det ble scoret i omtrent hvert eneste angrep. Mitrovic hos Fjellhammer hadde lyktes med det meste i denne omgangen, men på stillingen 19-21 så gikk ballen over mål. Da valgte Elverum å roe ned tempoet i det neste angrepet. Elverum var fortsatt to mål foran etter halvspilt annen omgang.

Etter 17 minutter i 2.omgang fikk vi se det som trolig var matchens redning, da Imsgard plukket en flyver fra grønntrøyene. Da Blomgren laget brøyt i det påfølgende angrepet kunne Simen Søgaard kontre inn en redusering til 21-22, før Kasper Syversen utlikner til 22-22 med ti minutter igjen av kampen. Da ba Børge Lund om time-out.

Elverum-mannskapet svarte med å rulle opp Christopher Hedberg som kunne sende Elverum i føringen igjen, før Schultz utliknet kjapt. 23-23. Med 5 og et halvt minutt sendte Sondre Gjerdalen Fjellhammer i ledelsen for første gang siden stillingen var 6-5. Sindre Heldal ville ikke at sluttspillseventyret skulle ende her og satte inn 24-24 bak Loke Brasen som var kommet inn i Fjellhammer-målet. . Mitrovic og Blomgren satte hvert sitt mål, og stillingene var 26-26 i det vi gikk inn i kampens siste tre minutter.

Det ble scoret på alt mot slutten av denne omgangen, og det ble virkelig fyr i Lørenskoghallen da Kasper Syversen sendte Fjellhammer foran 28-27 med drøyt to minutter igjen. 28-28 ved Hubert Larsen, angrepsfeil hos Fjellhammer, før Hedberg satte inn 28-29. Det gjorde at det siste minuttet ble skikkelig nervepirrende. Da tok rutinerte Robert Hedin time-out, og sendte Fjellhammer ut i 7 mot 6. Da Hybertsen mislykkes i sitt forsøk på å skru det avgjørende skuddet bak Imsgard, så kunne Elverumsgutta slippe jubelen løs etter seier 28-29 i Lørenskoghallen.

Dermed blir det ny kvartfinale i Terningen Arena førstkommende søndag, 23. April. Kampstart er 18.00.