Elverum til semifinale etter seier mot Fjellhammer! – Elverum

Elverum til semifinale etter seier mot Fjellhammer!

Denne avgjørende kvartfinalen startet litt rotete for hjemmelaget sin del. Eirik Köpp er mannen som scoret kampens første mål med en suser, etter at både Antonio Serradilla og Kassem Awad mislyktes med å overliste Loke Brasen i Fjellhammer-buret. Niclas Fingren satte omsider Elverum sin første scoring i ankomsspill etter om lag 4 minutter.

Jørum og Kleven viste tidlig at de satte lista, og sier tydelig ifra om at de ikke vil ha klaging fra spillerne. Det ble også gitt veldig mange utvisninger i løpet av de ti første minuttene. Både Hubert Larsen, Awad og Eirik Köpp fikk to minutter hver på benken i starten av kampen. Köpp rakk i tillegg å score tre av de fem første scoringene til Fjellhammer. Etter ni minutter kunne Eirik Hybertsen sende grønntrøyene tre mål foran på et straffekast, 3-6.

I det påfølgende Elverum-angrepet skulle Awad endelig få hull på byllen og reduserte til 4-6 da uret viste ti minutter. En aktiv Sindre Heldal snappet opp ballen i neste forsvar og sendte i veien en Elverum-kontring, som Kasper Lien satte i det åpne buret. Fjellhammer startet denne kampen i sitt 7-mot-6 spill. Et par fine redninger fra Emil Kheri Imsgard gjorde at Elverum fikk noen «gratis» scoringer i det åpne målet, da Fjellhammer ikke fikk gjort byttene sine. Sindre Heldal utliknet til 6-6 før Hybertsen satte sitt andre straffekast for dagen til 6-7 til bortelaget. Etter 14.42 la Robert Hedin timeout-kortet etter at Tobias Grøndahl danset seg gjennom og satte inn 7-7.

Det tok omsider fyr i terningen Arena da Daniel Blomgren tilsynelatende ble tatt av Simen Søgaard i en kontring, men dommerne mente at det ikke skulle blåses noe. Da kunne brennhete Alexander Mitrovic sette inn 7-9 i en kontring, samtidig som Terningen enda ikke var ferdig med situasjonen i forkant.

Kampen skulle bli hele 21 minutter gammel før Elverum for første gang kom opp i ledelsen. En fin redning fra Imsgard, som enkel kunne servere en kontringsball til Sindre Heldal som omsatte den til scoring.

Det var tydelig at Elverum hadde forberedt seg på 7-mot-6 i dag, og løste det veldig bra. Mye takket være en Josip Vidovic som var veldig god i 5-1-forsvaret. Ute og forstyrret, laget brudd og fremprovoserte flere tekninske feil ho Fjellhammer. Med god hjelp av redningene til Emil Imsgard gjør at Elverum gikk til pause med ledelse 17-15. Unøyaktighet i avslutningene fra Elverum og en god Loke Brasen gjorde at ledelsen til pause ikke var større.

Elverum skulle starte andreomgangen forrykende! Forsvaret blokket ned skudd, Imsgard fant frem redninger og offensivt kontret Elverum inn scoringer. Fem minutter ut i omgangen kunne Grøndahl sende Elverum fire mål foran, før Fjellhammer ble tildelt syvmeter i det påfølgende angrepet. Da fikk Simon Mizera sjansen i buret, men Hybertsen var sikker som banken og satte inn 22-19. Tre minutter senere var ledelsen økt til hele fem mål.

Det gnistret virkelig av forsvaret til Elverum i denne kampen. Vidovic fortsatte i samme spor som i førsteomgang, de fikk fremprovosert angrepsfeil og fikk Fjellhammer til å ta vanskelige skudd. Jubelen stod i taket ved hver eneste situasjon Elverum kom vinnende ut av, både fra publikum og fra gutta på gulvet. Det lugget så fælt for Fjellhammer at Robert Hedin ba om time-out 13. ut i omgangen. Selv om grønntrøyene fikk kryssa opp Mitrovic i det påfølgende angrepet, så hjalp ikke det stort når Imsgard er i det umulige hjørnet. Halvveis ut i omgangen var Elverum fortsatt fem mål foran.

I en lang periode så var det ikke stort å skrive om, annet enn redninger, angrepsfeil og bomskudd. For da Hedberg etter 18 minutter satte inn 27-21, så var det seks og et halvt minutt siden sist scoring i Terningen Arena. Elverumsgutten Simen Søgaard satte en redusering for Fjellhammer, før Elverum igjen gikk seks mål foran ved forsvarsjef, Niclas Fingren.

Josip Vidovic var definitivt kampens store spiller, i god konkurranse med flere Elverum-spillere. Han var omtrent feilfri defensivt, og stod samtidig store deler av 2. omgang som høyreback. Da kroaten etter 52 minutter ladet underarmen og sendte i vei dagens fineste scoring, så var det prikken over i’en for Elverum sin nummer 3.

Da Hubert Larsen satte inn 33-26 med drøyt fire minutter, så var denne kampen kjørt. Fjellhammer ga Elverum utrolig god kamp over tre matcher, men ble nummeret for små i den siste og avgjørende kvartfinalen. De siste minuttene ble bare en sjarmøretappe, hvor kampen roer seg betraktelig da bortelaget skjønte hvilken vei kampen gikk. Eirik Hybertsen pyntet på resultatet, da han satte sitt fjerde på fire forsøk fra straffemerket.

Kampen ender 34-28 til hjemmelaget, og Elverum kan begynne å se frem mot semifinale i årets sluttspill.