Til Jæren for 2. semifinale – Elverum

Til Jæren for 2. semifinale

Etter at Elverum tok første stikk i semifinaleserien, så er gjør vi oss nå klare for den 2. semifinalen. Rune Haugseng og Fredrik Ruud håper nok å ta neste stikk etter å ha tapt 31-28 i Terningen Arena. Man kunne se at det bor noe i dette Nærbø-laget, og om de får sving på stjernespiller Andreas Haugseng, så kan det bli tøft for Elverum i Nye Loen. 

Nærbø sitt målvaktspar slet litt med å treffe i Terningen Arena, noe som fort ble avgjørende. Joachim Christensen og Halvor-Elias Nærland er to solide målvakter på sitt beste, men endte kun opp med 12 redninger til sammen i forrige match, noe som tilsvarer en redningsprosent på 28. Da blir det vanskelig å vinne kamper, i hvert fall når Emil Imsgard på motsatt side gjorde en praktmatch og endte opp som banens beste med 41% redninger.

Fremover på banen lugget det også noe for jærbuene. John Thue og Theodor Svensgård på kantene gjorde kun tre mål seg imellom. Venstrekant John Thue endte opp som toppscorer i seriespillet for Nærbø, og vi kan nok forvente å se han score mer enn ett mål onsdag kveld.

I bakspillerrekka til Nærbø så finnes det spillere som Elverum må se opp for. Hardtskytende Tord Haugseng, som heller ikke traff så bra i forrige match, kan fort treffe på dobbelt så mye som han gjorde i første kamp. Fire mål på ni skudd er han nok ikke fornøyd med selv, og han vil gjøre sitt for å øke treffprosenten. Storebroren til Tord, Rassin, er forsvarssjef for Nærbø, men han scoret også på det ene skuddet han tok i forrige semifinalekamp.

Etter mye snakk i forkant, så endte det opp med at tidligere Elverum-spiller Andreas Haugseng fikk spille semifinaleserien. Han scoret fire mål i Terningen Arena og er en spiller som Elverum vet å se opp for. Forrige kamps beste for Nærbø finner vi på høyrebacken, Lars Sigve Hamre. En spiller som er glad i å fyre skudd fra bak i banen, men han er også sterk i gjennombruddsituasjoner. Torger Edland er enda en lokal unggutt som er fostret opp i Nærbø og kom også inn og gjorde en bra match på lørdag. Inne på linja finner vi store og sterke Ole Nærland.

Elverum på sin side må klare seg uten Endre Langaas. Så gjelder det å se om Imsgard og Elverum klarer å gjenta bedriften fra første semifinale. Dette blir nok en tøff kamp, og vi håper at mannskapet fra de dype skoger klarer å hente hjem nok en seier. Om du ikke befinner deg på Jæren og har mulighet til å være i Nye Loen, så kan kampen ses på TV2 Sport 2 eller TV2 Play kl 2015! HEIA ELVERUM!