Elverum sikret sluttspillfinale på 77års-dagen! – Elverum

Elverum sikret sluttspillfinale på 77års-dagen!

Elverum-Nærbø 30-26 (18-12)

Elverum kom heltente ut fra garderoben før kampen. Elverum viste muskler fra start, og det var svenske Christopher Hedberg og Niclas Fingren som satt de tre første ballene i mål, og Elverum ledet 3-0 før Nærbø reduserte. Elverum gikk opp til en ledelse 5-1 ganske tidlig. Da trodde nok mange at dette skulle bli plankekjøring, men Nærbø kom tilbake igjen i kampen.

Etter 10 minutter var stillingen 5-5 etter at gjestene utlignet etter at Elverum klarte å ta et feilavkast. En frustrert Tobias Grøndahl lot dommerne få høre det etter noen tvilsomme situasjoner, og Elverums midtspiller fikk seg en utvisning for munnbruk. Nærbø utnyttet dette på beste vis og sørget for å lede 7-5 før Elverum endelig fikk et mål signert av Benjamin Berg. Berg var god i denne perioden, og han sørget også for at Elverum utlignet til 8-8 etter 15 minutter.

Det var utrolig mange utvisninger i denne første omgangen der de fleste var signert fra Elverum. Men etter 17:30 spilt fikk Nærbø en utvisning og det påfølgende straffekastet satte en kjølig Grøndahl lekent over hodet til målvakten til Nærbø. De siste 12 minuttene av omgangen var viet til en lynrask og teknisk islending. Orri Thorkelsson scoret fra alle mulige vinkler og satte noen lekne skudd i målet. 5 mål på de første 30 minuttene er mer enn godkjent. I denne perioden økte også Elverum forspranget. Til pause kunne de hvitkledde juble for 18-12 ledelse etter at Grøndahl igjen satte et straffekast. Denne gangen i omgangens siste sekund.

Elverum startet veldig godt i 2.omgang og klarte tidlig å øke fra 6 til 8 mål. Daniel Blomgren satte inn 24-16 etter 37 minutter, og da trodde nok de fleste at denne kampen var kjørt. Men det gjorde ikke gjestene fra Vestlandet. Fra å ligge under med 8 mål så kjempet de seg sakte men sikkert inn igjen i kampen. Elverum ledet med seks mål da det var spilt 41 minutter.

Elverum fikk en del utvisninger av dommerparet denne kampen, og etter de måtte spille fire mot seks da de fikk to diskuterbare utvisninger på kort tid. Først ble Blomgren viste ut i forsvar før dommerne mente at Awad filmet i angrepet etterpå. Begge svenske skjønte lit av utvisningene. Nærbø derimot lot seg ikke be to ganger. Etter 43:30 spilt var stillingen 25-21 og Elverums ledelse på 8 mål var redusert til «kun» 4 mål.

Niclas Fingren endte måltørken til Elverum da han økte til 5 mål, men den dårlige perioden til Elverum var ikke over. Gjestene var uredde og hadde trua, og de hadde muligheten til å bare være to mål bak da det gjensto 49 minutter, men en skuddbom gjorde at Awad igjen kunne gi Elverum et lite pusterom da han økte til 27-23. Elverum fikk en gyllen mulighet til å avgjøre kampen da Torger Edland fikk to minutter for munnbruk. Hjemmelaget klarte ikke å utnytte muligheten da den rutinerte danske målvakten Joachim Christensen dro frem mange gode redninger i denne perioden.

Med fem minutter igjen å spille så ledet Elverum fortsatt med tre mål, men det var en sluttspillnerve i kampen. Elverum klarte ikke å avgjøre kampen og i stedet var det Nærbø som reduserte til 2 mål bak med bare tre minutter igjen. Heldigvis viste Josip Vidovic seg frem ved å sette en ball som på mange måter avgjorde kampen. Elverum fant tilbake til roen og kunne avgjøre kampen med kampens siste scoring av Sindre Heldal. De hvitkledde vant 30-26 i kamp de så å si ledet fra start til slutt.

Toppscorer Elverum: Orri Thorkelsson, 5 mål.

Toppscorer Nærbø: Andreas Haugseng og Teodor Svensgård, 5 mål hver.

Nå venter Elverums tiende strake sluttspillfinale. Om det blir Runar eller Kolstad gjenstår å se. Vi gleder oss. Takk til alle som fulgte oss i denne spennende semifinalen. HEIA ELVERUM!