Tap i 1.finale mot Kolstad – Elverum

Tap i 1.finale mot Kolstad

Kolstad-Elverum 34-30 (15-14)

Lagene var tydelig klare for første sluttspillfinale og føk ut fra startblokkene. Allerede etter 1.20 spilt hadde begge lagene gjort to mål hver. Elverums landslagskant Sindre Heldal satte 3-2 til Elverum etter 2:30 spilt, og da hadde han gjort alle Elverums mål så langt i kampen. Kassem Awad fikk en 2 minutter tidlig, noe som gjorde at Kolstad kunne gå opp i en ledelse. Simen Lyse sørget for at hjemmelaget ledet 6-4 etter 8 minutter av kampen.

Men Elverum viste at Kolstad ikke skulle få dra i fra så tidlig i kampen. Nevnte Awad sørget for at de hvitkledde kun var målet bak etter ett fint innspill av Tobias Grøndahl. Elverum hadde en god Emil Imsgard bakerst, men slet veldig med Janus Smarason i den første omgangen. Etter 13 minutter var det Kolstad sin tur med en mann mindre. I den perioden var bortelaget det beste laget. Stillingen var 8-8 etter at Elverum tok inn de to målene de lå bak.

Etter 21 minutter var stillingen 12-11 til Kolstad etter at Grøndahl satte inn et straffekast i Kolstad Arena. Etter dette fulgte en litt dårlig periode av Elverum. En del stangskudd, bom og noen tekniske feil før Uros Borzas satte noen baller for de hvitkledde. De rødekledde fra Trondheim ledet med 3 mål like før pause, men Elverum fikk de to siste målene i omgangen og dermed ledet de 15-14 over Elverum til pause.

I 2.omgang var det ett lag som kom ut i et større tempo enn det andre. Hjemmelaget økte til 3 mål allerede etter 2:30 minutter av omgangen. Og bare 3 minutter senere ledet Kolstad med fem mål etter at Sigvaldi Gudjonsson økte etter fin kontring. Bakerst hadde også Torbjørn Bergerud spilt seg opp etter han leverte en 1.omgang litt svakere enn hans vante nivå.

Det skulle gå hele 9 minutter av omgangen før Elverum satte sin andre scoring i 2.omgang, og da var stillingen 23-17 til Kolstad. Elverum slet veldig med Janus Smarason som leverte sin beste prestasjon til nå i Kolstadtrøya. Islendingen ga seg ikke før han hadde nettet 11 ganger, og med like mange assists så viste deg seg at hjemmelaget er veldig avhengig av sin stjernespiller for å lykkes offensivt.

Elverum forsøkte litt 7 mot 6 og noen nye varianter i angrepsspillet og lykkes delvis med dette, men hjemmelaget ledet såpass mye at det var aldri tvil om hvor seieren skulle havne. Elverum var alt fra 4-7 mål etter store deler av kampen. Etter 50 minutter ledet Kolstad med seks mål etter at Kristian Hubert Larsen satte inn en redusering. Sandefjordgutten gjorde en fin figur i denne kampen for Elverum.

Kampen endte med 34-30 seier til Kolstad, og dermed leder de 1-0 i kamper. Elverum fikk rullert en god del på laget, og det blir spennende å se om de kan dra med seg den fordelen inn i neste finalekamp i sluttspillet som er allerede på søndag, i Elverum.

Toppscorer Elverum: Kristian Hubert Larsen, 4 mål.

Toppscorer Kolstad: Janus Smarason, 11 mål.