Elverum med 2 nysigneringer til neste sesong! – Elverum

Elverum med 2 nysigneringer til neste sesong!

I forkant av den 2.sluttspillfinalen mellom Elverum og Kolstad kunne Nils Kristian Myhre i sportslig utvalg dele flere gladnyheter for de frammøtte i Fanzone, blant dem var 2 nysigneringer for neste sesong!

Peter Lukacs på lån til 2025

Peter Lukacs har blitt enig med Elverum om en låneavtale fra Telekom Veszprem til 2025. Playmakeren på 20 år har allerede vist styrke i den ungarske ligaen hovr han har bøtta inn mål for det ungarske storlaget, og også fått prøvd seg mot internasjonal motstand i EHF Champions League de siste sesongene.

Nå velger han å ta 2 år i Elverum for å utvikle seg som håndballspiller og være en viktig brikke i Elverums framtidige satsning. Det er allerede kjent at Josip Vidovic drar tilbake til ØIF Arendal etter denne sesongen, noe som betyr at Lukacs kommer inn i et tospann med Tobias Grøndahl i playmakerrollen.

Lukacs har tilgode å spille landskamper for Ungarns Herrelag, men har vært et navn i bruttotroppen senest foran mesterskapet i Januar. Likevel, han har såklart vrt delaktig på det ungarske U19 landslaget. I 2021 var han toppscorer for Ungarn i EM for U19, med 33 mål.

«Vi er glade for at vi har fått til en løsning med Verzprem slik at Peter kan komme til Elverum. Peter er et stort talent, som har vært to år i et av Europas beste treningsmiljøer. Han er en spiller som Verzprem ønsker å investere videre i, og begge klubben har tro på at han vil utvikle seg videre her i Elverum», sier Nils Kristian Myhre til Ehh.no

– Elverum har et godt lag hvert år og de er en del av de beste lagene i Europa, så det er en veldig god mulighet for meg til å forbedre meg mer som spiller og som person. Skandinavisk håndball er en av de beste i verden, så jeg er glad for at jeg har sjansen til å prøve meg i det, sier Lukacs til EHH.no

– Jeg hørte mye om menneskene, byen og klubben fra Tamas Ivncsik, Uros Borzas og Mathé Dominik, alle var medlem av klubben og de delte sine gode erfaringer! Folkene er så snille, byen er liten og fredelig og håndball betyr mye for dem og treningene er så profesjonelle og mentaliteten til folk er annerledes!

– Jeg gleder meg til å være der for å bli kjent med trenerne mine, ansatte og mine nye lagkamerater selvfølgelig. Det kommer til å bli en ny utfordring for meg, jeg prøver å tilpasse laget så fort jeg kan og jeg. Jeg skal gi alt for laget!

Hva slags type spiller er du?

– Jeg tror jeg er en lagspiller, jeg vil gjerne hjelpe laget så mye jeg kan! Jeg jobber hardt hver dag og er en fighter på banen. Jeg liker å løpe mye og spille fort og som playmaker prøver jeg å lese spillet godt og ta gode avgjørelser, avslutter den ferske ungareren i Elverumstroppen.

Fakta:
Nasjonalitet: Ungarn
Født: 30.07.2002. (20 år)
Høyde: 190 cm
Vekt: 75 kg
Posisjon: Playmaker
Mål i 2022/2023: 44 mål, hvorav 41 ligamål og 3 cupmål.
Mål i 2021/2022 : 84 mål, hvorav 4 i CL, 74 ligamål, 5 cupmål og ett mål i SEHA Ligaen.
3 sesonger i Telekom Veszprem, og 3 sesonger i EHF Champions League.

Scott skriver kontrakt til 2025!

Elverums egen Scott Lucian Wolkoff har nå rykket opp til A-laget etter målvakten nylig signerte en 2-årskontrakt med Elverum Håndball. 18 åringen fra Elverum har allerede gjort seg bemerket og var senest i slutten av april på turnering med det norske LM04-landslaget i Portugal. Nå skal han inn i Elverums målvaktsteam sammen med Simon Mizera og Robin Haug, og er klar for å ta fatt på oppgaven!

«Det har vært drevet mye godt arbeid i yngres de siste årene. Scott er ett av mange eksempler på det – og den første av det vi håper skal bli flere – som får muligheten til å ta steget opp i A-stallen. Scott er et stort keepertalent, og har en seriøsitet som vi tror vil gjøre at han når langt.», sier Nils Kristian Myhre til EHH.no

Du skriver nå en 2 årskontrakt med Elverum Håndball. Hva betyr det for deg å få denne muligheten?

– Dette er en stor mulighet for meg. Jeg ser frem til å ta det neste steget innenfor håndball. Denne muligheten vil gi meg erfaringer innenfor senior håndballen og se på hvor høyt nivået er. Jeg vil få det beste støtteapparatet rundt meg og det vil gi meg muligheten til å utvikle meg videre. 

Du kjenner Elverum Håndball godt, hva blir det største steget med å gå opp til A-laget slik du ser det?

– Det største steget blir nok det fysiske nivået. Alle er ekstremt dedikerte til håndballen og vil nok merke på dette. Så jeg vil tro det største steget blir hvor voksent og proffosjonelt hele miljøet er.

Hva er ditt mål for karrieren?

– Mitt mål for min håndball karriere er å kunne komme meg opp på A-landslaget. Jeg ønsker å komme så langt som mulig innenfor håndballen. Dra til utlandet til en av toppklubbene. Min største drøm hadde vært å spilt Final4.

Mange har sikkert sett deg i håndballsammenheng i Elverum. Men for de som ikke kjenner deg, hvem er Scott?

– Nei,det er vanskelig å si. Jeg er en helt normal Elverumsing, som har vært heldig å fått sjansen til å  ta det neste steget. Jeg går nå på Elvis vidregående vg2 og de fleste har nok sikkert sett meg i en håndball hall som spiller, trener eller dommer. Jeg er en glad gutt som elsker å spille håndball.

Hva er dine største styrker som keeper?

– Min største styrke er nok 6- meter skudd. Jeg har fått mye veiledning av Morten Nergaard. Han har lært meg mye i sin teknikk og hvordan han gjorde det. For meg er det veldig kult ettersom Morten har en historie i Elverum med match-avgjørende redninger.

Fakta:
Født: 11.01.2005
Vekt: 94kg
Høyde: 195 cm
Posisjon: Målvakt
Klubber: Elverum

Jeg er en glad gutt som elsker å spille håndball.

Scott Lucian Wolkoff

Vi ønsker Scott lykke til med opprykk og Peter velkommen til Elverum!