Elverum storspilte og kvitterte til 1-1! – Elverum

Elverum storspilte og kvitterte til 1-1!

Elverum-Kolstad 33-27(15-11)

Det var gjestene fra Trondheim som fikk den klart beste starten i Terningen Arena denne søndagskvelden. En spillesugen Gabriel Setterblom satte ett par baller i nota, og trønderne ledet tidlig 3-1. Da Adrian Aalberg økte til 4-1 etter sju minutter så det ganske tidlig litt mørkt ut for Elverums laget mot storfavoritten Kolstad. Etter 7:30 spilt fikk Elverum sin andre scoring da Daniel Blomgren reduserte, og like etter satte både Kasper Lien og Sindre Heldal ballen i nettet. Etter 9 minutter var stillingen 4-4 foran nærmere 2000 tilskuere.

Elverum tok etter dette over kampen. Bakover leverte Elverum veldig godt. Josip Vidovic og Nicklas Fingren hadde god kontroll på Janus Smarason denne kampen. Kolstads spillere ventet veldig på at den islandske playmakeren skulle gjøre grovjobben i angrepsspillet. For Elverum fløt det litt bedre fremover og de klarte å angripe bredt i banen, og på benken byttet Børge Lund mellom 7 mot 6 og spille 6 mot 6. Lagene fulgte hverandre tett, og Elverum tok et lite initiativ i kampen da Tobias Grøndahl satte ett straffekast til venstre for landslagsmålvakt Torbjørn Bergerud. Elverum ledet 7-5 etter 16 minutter.

Lagene var jevne og det var ikke før Kassem Awad satte inn 10-7 det 22 minuttet at Elverum ledet med tre mål for første gang i kampen. Grøndahl spilte et fantastisk innspill til den svenske linjespilleren som gjorde en veldig god kamp denne kvelden. Men Magnus Gullerud ville ikke være noe dårligere enn Awad, og den tidligere Elverumspilleren reduserte like etter. Inn mot pause var Elverum det beste laget, og Sindre Heldal fikk æren av å sette omgangens siste scoring. De hvitkledde ledet med hele fire mål til pause. Stillingen var 15-11, mye takket være Emil Kheri Imsgard som tidvis stengte buret i alle mulige retninger.

Elverum har hatt en tendens denne sesongen med å starte 2. omgangene dårlig, så det var mange spente på tribunene. Igjen var Kolstad best rett etter pause, men Elverum klarte å forsvare ledelsen så godt som mulig. Fra å lede med fire mål, så hadde Kolstad spist inn tre av målene da Janus Smarason satte inn en redusering til 16-15 i favør den regjerende sluttspillmesteren. Heldigvis klarte Elverum å svare opp bedre denne gangen enn hva de klarte i forrige oppgjør mellom lagene. Mål av svenskene Awad og Fingren sørget for litt ro i rekkene og en 18-15 ledelse etter 6 minutter av omgangen.

Etter 8 minutter ledet Elverum med fire mål, men lagene vekslet lenge mellom 2 til 4 måls ledelse til Elverum. Spesielt Daniel Blomgren skal ha sin del av æren for at Elverum hadde kommandoen i denne kampen. Svensken leverte en strålende kamp og hadde hele 8 mål totalt. Gabriel Setterblom reduserte til 21-19, men igjen da Kolstad yppet seg så viste Elverum sluttspillmuskler. Med tre strake mål så ledet Elverum med fem mål. Kristian Hubert Larsen signerte seg for ett av de målene, og Sandefjordgutten viser at han holder høy klasse i kaptein Endre Langaas sin skadeperiode. Stillingen etter 18 minutter var 25-20 til Elverum.

Serbiske Uros Borzas ville også vise at han har krutt i skuddarmen. I det 19 spilleminutt sørget han for at Elverum ledet med seks mål mot Christian Berges Kolstad. Elverum virket veldig trygge, og roteringen til trener Børge Lund viste seg å lykkes da veldig mange av Elverums spillere fikk spilt seg inn i kampen. En spiller som Tobias Grøndahl satt også de siste femten minuttene av kampen da rekken med Borzas, Blomgren og Vidovic fungerte utmerket i den 2.omgangen.

Smarason og Gullerud satte hvert sitt mål for Kolstad, og da begynte mange å bite negler i Terningen Arena. Med ni minutter igjen av kampen var de svarte og hvite foran med 4 mål, men med historikken mot Fjellhammer og Nærbø var dette på ingen måte avgjort. Heldigvis sto Blomgren frem og dunket inn en scoring helt oppe i krysset, og da Kristian Hubert Larsen nok en gang var frempå etter 24 minutter så ledet Elverum med fem mål igjen. Like etter fikk Antonio Serradilla en liten revansj etter det røde kortet sist. Spanjolen snappet en ball og satte ballen i det åpne målet til Kolstad. Da ledet Elverum 30-24 med bare 5:30 igjen å spille.

De siste fem minuttene prøve Kolstad med en litt mer offensiv variant, men da svarte Børge Lund med 7 mot 6. Det var aldri helt spennende sånn resultatmessig i sluttminuttene, og begge lag sørget for å score tre mål hver. Elverum kunne til slutt juble for 33-27 mot favoritten fra Trondheim. Banens beste ble Emil Kheri Imsgard, som nok en gang viste at han kan gjøre det umulige, den ellegante flyverpasningen opp til Heldal i 1.omgang var rosinen i pølse for de nærmere 2000 på tribunen!