Elverum tapte etter neglebitende oppgjør mot Kolstad i kamp 3. – Elverum

Elverum tapte etter neglebitende oppgjør mot Kolstad i kamp 3.

Kolstad-Elverum 30-29 (14-15)

Kolstad gikk tidlig opp i en ledelse 2-0, men Elverum fikk sitt første mål etter 3:40 ved Sindre Heldal. Etter 9 minutter hadde Elverum en mulighet i overtall etter å ha ligget under 4-2. Tobias Grøndahl reduserte en gang, før Heldal nok en gang var frempå og sørget for at lagene var like langt. Bakerst for Elverum startet Emil Imsgard nok en gang godt. Målvakten til Elverum hadde tydelig lest seg opp på skuddene til Kolstads midtspiller. Kasper Lien sørget for at Elverum ledet for første gang i kampen etter 12 minutter.

Kolstad svarte godt på Elverums ledelse og gikk opp i en ledelse etter et fint skudd fra Simen Lyse, men Uros Borzas tricket en nydelig ball bak Torbjørn Bergerud rett etterpå. Etter dette hadde Elverum kanskje sin beste periode i kampen. Elverum økte til 10-8 før Benjamin Berg sørget for at Elverum ledet med tre mål, og da måtte hjemmelaget ta en timeout. Elverum sto fint bakover og utnyttet muligheten til å øke til fire mål, ved Tobias Grøndahl etter 23 minutter spilt av den spennende finalen. Men i håndball går det fort, noen ganger veldig fort. På under ett minutt hadde hjemmelaget puttet to kjappe mål og hadde halvert Elverums ledelse.

Men da dro Elverum opp kampens mål. Sindre Heldal spilte en flyverpasning over til kantkollega Lien, og da var opp i en 3 måls ledelse. Elverum var også flinke til å variere angrepsspillet sitt mellom 7 mot 6 og med 6 mot 6, noe Kolstad ikke løste helt i de 25 første minuttene av kampen. Inn mot pause spiste Kolstad seg sakte men sikkert inn igjen i kampen, og da pausesignalet gikk i en fullsatt hall så var stillingen 15-14 til Elverum.

Etter pause var det en nerve og spenning i kamp som var til å ta og kjenne på. Lagene kjempet som løver, og det var to jevne lag som kjempet om å vinne kamp tre i sluttspillet. Lagene var like gode etter 6 minutter av omgangen på stillingen 17-17, men Kolstad tok et lite grep om kampen da de gikk i ledelsen like etterpå. Men i håndballen går det ekstremt fort, og kort tid etter var Elverum i ledelsen etter mål fra Josip Vidovic og Grøndahl.

Kolstad utlignet til 22-22 etter 46 minutter etter at Gullerud skaffet straffe etter at også Kolstad startet med et 7 mot 6 spill mot Elverum. Nevnte Gullerud sørget også for at hjemmelaget gikk opp i en ledelse etterpå og at Elverum fikk en utvisning. Like etterpå var Gullerud nok en gang i sentrum da både han og Kristian Hubert Larsen fikk en litt billig utvisning etter å ha småkranglet litt på linja. Elverum bommet tre 100% sjanser i denne perioden, og Kolstad gikk opp i en ledelse på to mål, akkurat som helt i starten av kampen. Men Elverum og Daniel Blomgren reduserte like etter. Sindre Heldal og Niclas Fingren sørget for at lagene var likt på stillingen 26-26 med under 9 minutter igjen av kampen.

De siste 9 minuttene var det Kolstad i ledelsen med ett mål, men hver gang reduserte Elverum. Etter 55 minutter var det Uros Borzas som dunket inn en scoring via blokken til Magnus Gullerud. Serberen utlignet til 28-28. To minutter senere sørget Heldal for 29-29 etter at Setterblom hadde satt inn en scoring. De siste tre minuttene hadde begge lag muligheten til å ta ledelsen. Men landslagsmålvaktene Emil Imsgard og Torbjørn Bergerud reddet det som kom av skudd mot mål.

I kampens siste minutt hadde Elverum muligheten til å gå opp i 30-29, men en god dobbeltredning av Bergerud sørget for at Kolstad fikk kampen siste mulighet. Elverum satt opp et godt forsvarsspill, men et klasseskudd av Simen Lyse sørget for at hjemmelaget kunne juble for 30-29 i en kamp som kunne bikket begge veier.

Toppscorer Elverum: Sindre Heldal og Tobias Grøndahl, 6 mål hver.

Toppscorer Kolstad: Sigvaldi Gudjonsson, 8 mål.

Nå er det bare for oss Elverumsinger å mobilisere inn mot neste kamp som er onsdag 7.juni klokken 18:15. har du ikke skaffet deg billetter enda, så er det ikke rom for å vente. Takk for alle som fulgte oss. HEIA ELVERUM!!