Sluttspillsølv etter nok en dramatisk finale i Terningen! – Elverum

Sluttspillsølv etter nok en dramatisk finale i Terningen!

Elverum-Kolstad 27-29 (16-15)

I den fjerde finalekampen mellom lagene var det gjestene fra Trondheim som startet best i Terningen Arena. Anført av Torbjørn Bergerud og høyreback Gabriel Setterblom så var gjestene tidlig oppe i en ledelse 5-2 mot et litt nervøst hjemmelag. Kolstads høyreback sendte også gjestene 7-3 etter 10 minutter, og da hadde ikke Elverum en målvakts redning til nå i kampen.

Etter 15 minutter så byttet Elverum inn Simon Mizera. Tsjekkeren kom inn på 10-6, men Josip Vidovic sørget for at Elverum var tre mål bak da han snappet en ball og satte den i Kolstads tomme mål etter at de hadde en mann utvist. Elverum prøvde å jobbe seg inn igjen i kampen, men rødtrøyene som trenes av Christian Berge hadde fortsatt kommandoen i kampen. Stillingen etter 20 minytter var 11-8 etter at begge lag hadde sløst litt med sjansene.

Uros Borzas kom inn for Elverum, og da begynte hjemmelaget for alvor å komme inn i kampen. Og da Simon Mizera fikk sin første redning etter 22 minutter så var Elverum bare målet bak da Kristian Hubert Larsen satte en ball i målet bak en Torbjørn Bergerud som ikke var inne i en like god periode som i starten av kampen. Inn mot pause snudde kampen litt. Elverum spilte et godt 7 mot 6 spill, og sørget for at de pustet Kolstad i nakken da de reduserte til bare målet bak med tre minutter igjen til pause. Og minuttet før pause var lagene like langt på 15-15, og det var Elverum som satte omgangens siste mål ved Kasper Lien, noe som gjorde at Terningen Arena kunne juble for 16-15 ledelse til hjemmelaget.

Simon Mizera fikk en veldig god start på den 2.omgangen for Elverum Tsjekkeren fortsatte storspillet fra slutten av 1.omgang, men Elverum klarte ikke å skaffe seg et overtak i kampen. Selv med strafferedning og en kontring fra Sigvaldi Gudjonsson så var stillingen 18-18 etter 36 minutter. Josip Vidovic som spilte sin siste kamp i den hvite trøya, gjorde en god kamp. Kroaten sørget for 20-19 til Elverum etter et tålmodig spill i 7 mot 6.

Svenske Daniel Blomgren kjørte en dobbelt skuddfinte og sørget for at Elverum gikk opp i 22-21, men bare et lite minutt senere var det Kolstad som ledet etter to kjappe mål, og det var en ledelse som de beholdt kampen ut. Elverum hadde litt marginer mot i denne perioden med to i treverket og noen tekniske feil, men Tobias Grøndahl sørget for nytt liv da han reduserte fra straffemerket. Med under ti minutter igjen av kampen hadde Elverum muligheten til å utligne, men i stedet satte kampens store spiller, Gabriel Setterblom inn en tomåls ledelse med sin tiende scoring i kampen.

Etter 56 minutter fikk Elverum igjen muligheten til å utligne til 26-26 i den spennende finaleserien, men igjen lykkes det ikke for de hvitkledde, og igjen økte Kolstad til 2 mål. Da Antonio Serradilla fikk rødt kort (mulig streng, men soleklar to min) i en situasjon med Gullerud var det mange som trodde at kampen var over. Janus Smarason økte til 3 mål med bare 2:30 igjen å spille. Men igjen kom Elverum tilbake. To fantastiske flyver fra Hedberg og en brøyt fra bortelaget sørget for at Elverum hadde muligheten til å utligne med bare 40 sekunder igjen å spille.

Dessverre for hjemme laget ble det nok en teknisk feil, og dermed kunne Kolstad enkelt kontre inn en ledelse på to mål og kampen ebbet ut med en 29-27 seier til Kolstad.. Denne sluttspillserien har inneholdt det meste. Drama helt inn i to av kampene, masse mediedekning og to jevne lag der det sesongens beste lag tok det til slutt. Kolstad var best da det gjaldt, og vi gratulerer de med sluttspillgullet.

Toppscorer Elverum: Tobias Grøndahl, 5 mål.

Toopscorer Kolstad: Gabriel Setterblom, 10 mål.

Takk til alle som har fulgt oss denne sesongen, og takk til alle som har vært med på å gjøre Terningen Arena til verdens beste hjemmearena. Vi ses til høsten!