Elverum signerer yngrestalent! – Elverum

Elverum signerer yngrestalent!

Fra Backeakademiet til A-laget

I desember debuterte Eirik Soløst for A-laget hjemme mot Nærbø, et kort innhopp ble det før han var pådro seg en fryktelig uheldig utvisning mot Jærbuene. Nå har uhell blitt snudd til hell for 17 åringen som nylig signerte en 2 årskontrakt med Elverum Håndball og er klar for A-laget fra høsten!

Eirik er nok et lokalt talent hentet opp fra Yngres avdeling, han har som sagt allerede debutert på A-laget og allerede i starten av august skal han delta i VM i Kroatia med LM-04!

«Det jobbes godt i yngres avdeling, og gjennom Backe-akademiet og det er en anerkjennelse til dette arbeidet at Eirik nå kommer inn i A-stallen.», sier Nils Kristian Myhre til ehh.no

«Eirik fikk sin debut i eliteserien denne sesongen, han har prestert godt i 2. divisjon og er tatt ut til VM for 04 i Kroatia i sommer. Derfor ønsker vi å gi han muligheten til å være en del av elitestallen neste sesong.», sier Myhre

-Gleder meg voldsomt!

Vi tok en rask prat med Elverums nysignering torsdag kveld, og det er helt klart en unggutt som er klar for oppgaven!

Du skriver nå en 2 årskontrakt med Elverum Håndball. Hva betyr det for deg å få denne muligheten?

-Det å få muligheten her i Elverum, er selvsagt det utrolig mange drømmer om fra de er små, inkludert meg. Man kan jo si at dette er det største høydepunktet i mitt liv, hittil! Det å ta steget fra rekrutt til A-laget er et stort steg i min håndballkarriere og det vil gi meg masse erfaring, en bedre treningshverdag og selvsagt det å utvikle meg så mye som mulig, og her er forutsetningene veldig gode!

Du kjenner Elverum Håndball godt, hva blir det største steget med å gå opp til A-laget slik du ser det?

-Jeg syntes det blir veldig vanskelig å velge, siden det er et såpass stort steg! Men selvsagt er det fysiske nivået skyhøyt, samt treningshverdagen. Men det største blir det å trene med så mange toppspillere og utvikle meg.

Hva er ditt mål for karrieren?

-Jeg har lyst til å bli så god som jeg kan, og få mest ut av potensialet mitt! Da handler det om å trene mye, riktig, og selvsagt å være dedikert. Alle har jo som drøm å bli utenlandsproff og det har jeg også!

Mange har sikkert sett deg i håndballsammenheng i Elverum. Men for de som ikke kjenner deg, hvem er Eirik?

-Litt utfordrende å svare på det, men jeg er en gutt som har vokst opp på Hanstad og skal gå siste år på Videregående her på Elvis. Jeg er en veldig glad gutt, og jeg har alltid vært aktiv, uansett idrett. Når jeg ikke trener og gjør skole spiller jeg en del golf.

Hva er dine største styrker som ving?

-Mine største styrker som kantspiller er at jeg er ganske rask og eksplosiv. Mener selv også at jeg har god skudd teknikk og bredt repertoar!

FAKTA!
NAVN: Eirik Soløst
FØDT : 19.10.2005
VEKT: 70kg
HØYDE: 185cm
POSISJON: Venstreving

Vi ønsker Eirik velkommen i A-lagstroppen og ønsker lykke til med VM i Kroatia!