Bliznac returnerer til Elverum! – Elverum

Bliznac returnerer til Elverum!

Kristian Bliznac returnerer til Elverum denne sommeren og går inn som spillerutvikler i klubben!

Den tidligere Elverum og senere Rhein-Neckar Löwen spilleren Kristian Bliznac har blitt enig om et comeback i Elverum Håndball hvor han nå går inn som spillerutvikler. Bliznac avsluttet sin spillerkarriere i Tyskland og har siden 2018 trent Elitelaget til Fjellhammer, fram til han og de grønnkledde skilte lag tidligere denne sesongen.

Svensken som opprinnelig er fra Kroatia vender nå snuten tilbake til Håndballbyen Elverum hvor han spilte en halv sesong fra januar 2017 fram til sesongslutt før turen gikk til Tyskland.

Kristian er en person som har både topphåndball og fokus på talentutvikling i ryggmargen. Slik sett passer han perfekt inn i rollen som talentutvikler og som et bindeledd mellom yngres avdeling og rekrutt/ a-laget, sier Nils Kristian Myhre i sportslig utvalg til ehh.no

Han har vist gjennom arbeidet sitt i Fjellhammer og som lærer på Wang at han er flink til å skape gode utviklingsmiljøer for unge spillere. I tillegg er han god analytisk og har et stort kontaktnett i håndball-Skandinavia, sier Myhre.

-Gleder meg til å komme tilbake!

Vi tok en liten prat med det nyeste tilskuddet inn i trenerapparatet torssag formiddag:

Kristian, du er nå tilbake i Elverum Håndball etter noen år i andre roller. Hva fikk deg til å velge å komme tilbake?

-Jeg har hatt en fin dialog med Elverum siden jeg spilte i klubben i 2017. Jeg har hatt kontakten med mange i klubben siden den gang. Det er fine folk i klubben med rette verdier og jeg har alltid kjent meg velkommen når jeg vært her av både de som jobber i klubben og alle supporterne. I tillegg passet rollen jeg fått perfekt akkurat nå i livet mitt . Denne rollen trigger meg. Jeg gleder meg til å starta!

Du går inn i rollen som spillerutvikler i klubben, hva blir dine oppgaver fremover?

-Mine oppgaver blir å hjelpe til å utvikle talentene i klubben både i A-laget og yngres. Vi skal utvikle en plan for å få de unge talentene til å ta det sista krevende steget opp til å bli A-lags spillere i Elverum Håndball. Det er en rolle som jeg er trygg i og jeg håper at jeg kan komme med nye impulser og ideer. Jeg elsker reisen med spillerne og å se spillere vokse og utvikles. Jeg kommer også til å ha en analyse del inn mot A-laget.

Du har jo selv vært spiller i klubben, og siden gjort trener av deg. Hvilke fordeler tenker du at det har inn i rollen du nå får?

-Jeg vet hva jeg kommer till. Jeg kommer til en veldig fin klubb med et veldig fint støtteapparat rundt seg. Så her vet jeg at forutsetningene finnes for å lykkes for spillerne og oss ledere. Fordelen med å ha vært både spiller på høyt nivå og trener er at jeg vet hva som kreves for å lykkes med å bli en elitespiller. Aggressiv tålmodighet er et uttrykk jeg jobber etter. Jobbe steinhardt vær dag for å bli god, men samtidig vite at det tar tid.

Hva gleder du deg mest til når du nå returnerer til Håndballbyen Elverum?

-Å få komme til en by som lever og ånder for handboll og å få jobbe med folk i en klubb som har de rette verdiene og spillere og ledere som vil bli gode. Jeg gleder meg til å få jobbe sammen med lederne og talentene i klubben og jeg er sikker på at vi kommer til å ha det veldig artig på vegen.

Vi ønsker Kristian velkommen tilbake til Håndballbyen!