Sommernytt fra Elverum Håndball – Elverum

Sommernytt fra Elverum Håndball

Det er snart tid for at alle og enhver av oss tar seg en pust i bakken, med velfortjent sommerferie. Før vi tar ferie ønsker vi å presentere en nyhet for neste sesong.

Vi vil fra og med i dag og gjennom hele neste sesong komme med en månedlig nyhetssak om våre lag i breddehåndballen. Det vil variere hva som presenteres ut ifra hva som skjer gjennom sesongen.

Vi starter dette med å presentere sommernytt fra Elverum Håndball.

Fredrikstad Cup:

Fredrikstad Cup ble arrangert 26-28. mai. Her hadde vi med hele 17 lag, fordelt på 9 lag i jenteklassen og 8 lag i gutteklassen. Fredrikstad Cup er Norges største håndballcup og er blitt et stort høydepunkt for mange av lagene i vår yngres avdeling. Dette var en stor opplevelse for alle barn og ungdom som deltok fra vår yngres avdeling, både sosialt og sportslig.

Partille Cup:

Mange av våre lag gjør seg nå klare for et annet av årets store høydepunkter, nemlig Partille Cup. Partille Cup arrangeres fra 4 – 8. juli i Gøteborg. Partille Cup er verdens største ungdomshåndballturnering, og hvert år deltar over 1400 lag fra over 50 nasjoner. Dette er en stor møteplass for verdens ungdom, uavhengig av religion, hudfarge og nasjonalitet – med håndball som fellesnevner. Elverum Håndball har med hele 11 lag i årets turnering og vi ser frem til et av årets største håndballeventyr for våre barn og ungdommer.

Sesongen 2022 – 2023:

Gjennom sesongen 2022 – 2023 har vi hatt 54 lag i aksjon i yngres avdeling. Vi har hatt 1 rullestolhåndball lag og i vår senior avdeling har vi hatt til sammen 3 damelag og 5 herrelag i aksjon.

Vi er en stor håndballklubb, noe som krever store mengder dugnadsjobbing og annen frivillig innsats. Vi ønsker derfor å takke for all innsats og arbeid som er lagt ned fra alle som har tilknytning til oss i Elverum Håndball. Uten dere hadde ikke dette vært gjennomførbart, og at vi klarer dette sammen betyr enormt mye for oss i klubben.

Rullestolhåndball:

I mai var det et år siden vi gjennomførte første «avkast» for rullestolhåndball i Elverum, og for en reise det har vært. Vi er nå totalt tjue aktive spillere på laget. Samtlige har hatt en enorm utvikling i løpet av året, og vi har skapt et godt sosialt miljø. Det er tydelig å se hvor mye dette tilbudet betyr for enkelte spillere. For eksempel skal et av våre nyere tilskudd, Jonas Bakken Løkken, flytte fra Otta til Elverum i sommer. Dette er hovedsakelig for å ha kortere vei til trening, og å være nærmere den sosiale omgangskretsen han har fått gjennom håndballen. 

Sist uke var en veldig fin avslutning på sesongen. Uka startet med showkamp mot spillere fra dame- og herrelaget, noe som var stor stas. Det var mye smil og latter under kampen. Det fremstod som at både herrene og damene synes det var artig å prøve seg, og vi håper på en ny showkamp i løpet av neste sesong. Forrige helg deltok vi med to lag i Salto cup. I tillegg deltok Follo, Årstad (Bergen) og Sävehof (Sverige). Det var en sosial og lærerik helg, med mange gode håndballopplevelser. Helgen toppet seg med at nivå 1 laget vårt tok seg helt til finalen, og vant over fjorårets vinner Årstad. Gullet ble med hjem til Elverum. 

Nå retter vi blikket fremover, og det er mye gøy som skjer. Elverum er Norges første klubb til å inkludere rullestolhåndball under gjennomførelse av håndballskolen Backe Sommerproff, og første klubb til å starte opp et eget tilbud med rullestolhåndball for barn og unge. Dette er en viktig del av arbeidet med likestilling, og for å få flere unge inn i idretten. Til slutt må det nevnes at vi gleder oss stort til å delta i ordinært seriespill fra høsten av. Det blir spennende å kjenne på nivået i 3. divisjon for herrer. Vi håper på mange sosiale og underholdende kamper. 

Landslag:

Det gror godt i våre yngre rekker. Det gjennomføres ukentlig ekstremt mange treningstimer, hvor håndballglede og god kvalitet på treningene vektlegges høyt. Vi er så heldige at vi har noen ungdommer som tar steget og blir med i diskusjoner rundt aldersbestemte landslag. I sommer skal det arrangeres flere turneringer og mesterskap for aldersbestemte landslag, og fra Elverum er følgende spillere tatt ut:

U-guttas (født 2004-2005) tropp til Scandinavian Open i Sverige og VM i Kroatia:

  • Eirik Kulvedrøsten Soløst
  • Emre Christoffer Berge

LM 06 skal til European Open med følgende Elverum spillere:

  • David Lillegrend
  • Albert Myreng Elverhøy

LK 06 har hatt samling i juni med følgende Elverum spiller:

  • Emilie Rasch-Toverud

Emilie er også tatt ut til EYOF i Slovenia som spilles i juli.

I tillegg skal LK 06 spille EM i august.

Rullestollandslagetet skal til Lyon og spille 6-nasjoners turnering i slutten av juni. Her er følgende Elverumsspillere tatt ut:

  • Kent Brendmo
  • Emanuel Lunde
  • Torstein Aanekre
  • Camilla Wærhaug
  • Andreas Koll-Hansen

Selv om sesongen er over så er det allikevel mye håndball som skal spilles gjennom sommermånedene. Vi gleder oss stort til å følge våre spillere i Partille cup, og på de ulike landslagene. Vi ønsker dere alle sammen masse lykke til!

Så til slutt vil vi ønske dere alle sammen en riktig god sommer, og vi ser frem til en ny sesong sammen med dere alle!