Vi er på Partille Cup! – Elverum

Vi er på Partille Cup!

Vi i Elverum Håndball har med oss 11 lag til årets største håndballeventyr – Partille Cup. Partille Cup arrangeres fra 4. – 8. juli i Gøteborg og er verdens største ungdomshåndballturnering. Dette er en stor møteplass for verdens ungdom, uavhengig av religion, hudfarge og nasjonalitet.

Turneringen startet på tirsdag og er allerede godt i gang. Tirsdag kveld var det åpningsseremoni og våre stolte deltakere kunne se sin egen Kaja, som representerte de 15 000 deltakerne og erklærte turneringen som åpnet.

Kaja spiller på J 2008 laget som deltar i turneringen, og vi har tatt en liten prat med noen av jentene på laget om hvordan livet er på Partille Cup.

Hvordan har dere det på Partille Cup?

«Vi har det veldig bra på Partille. Det er gøy med alle håndballkampene, også er det veldig koselig med så mange mennesker på et sted. Vi elsker å spille håndball, være med venner på tur og bli kjent med nye lag.«

Elverum J 2008 stiller med to lag i klassen jenter 15. For å ha nok spillere til å kunne stille to lag, så har de med seg seks jenter fra Trysil IL. Til sammen stiller de med hele 18 jenter i turneringen. Jentene er vant med å møtes i harde kamper i både serie og lokale cuper, og at de nå stiller på samme lag skaper et ekstra samhold mellom alle jentene i gruppa.

Hva er det beste med å være på turnering?

«Det beste er det sosiale. Vi får masse nye venner på ulike lag, noe som er veldig gøy. Vi synes også det er veldig gøy at vi kan dra på Liseberg og har mulighet til å shoppe litt mellom alle kampene. Det er litt kjedelig å være på skolen, så derfor må vi finne på noe. Vi skulle også gjerne hatt mer tid til å være i byen på kvelden og oppleve Gøteborg.»

Jentene har de siste dagene spilt håndball mot lag fra flere nasjoner. De har spilt mot lag fra blant annet Danmark, Sverige, Tyskland og Brasil. Kampene har bydd på både seiere og tap, og masse god lærdom videre i turneringen.

Hvordan har motstanden vært hittil?

«Det har vært veldig varierende. Vi har møtt noen veldig tøffe og annerledes lag enn vi er vant med å spille mot hjemme i Norge. De lærte vi masse av. Det er også veldig gøy å møte lag fra andre land som Tyskland, Brasil og Portugal.«

For at vi i Elverum Håndball skal kunne stille med mange lag i turneringen er det en faktor som er viktigere enn alt annet, nemlig foreldre- og dugnadsinnsatsen som legges ned. Jenter 2008 har med seg hele fire lagledere, i tillegg til trenere til Partille. Skal vi tro bilder og tilbakemeldinger som kommer inn så er det ikke bare ungdommene som koser seg på tur. Støtteapparatet koser seg også i både sol og regn, og benytter mulighetene til å følge både eget lag og resterende lag fra Elverum Håndball tett.

I dag er siste dagen med gruppespill i turneringen, før finalespillet settes i gang. Med det som bakgrunn hadde vi et siste spørsmål til jentene:

Hva ser dere frem i mot de neste dagene?

«Vi gleder oss til Liseberg og å bli kjent med enda flere gutter.»

Svaret er et nydelig bevis på at håndball er viktig, men at samholdet og det sosiale aspektet av idretten vår og turneringslivet er minst like viktig.

Vi ønsker J 2008 og de andre ti lagene våre masse lykke til videre i Partille Cup, og vi gleder oss til å følge med!