Stjernespekket i Håkons hall! – Elverum

Stjernespekket i Håkons hall!

Om få dager slippes billettene til årets storkamp i Rema1000-ligaen. Elverum-Kolstad spilles i år i Håkons Hall, og Elverum Håndball byr opp til en skikkelig håndballfest på Lillehammer. Elverum skal prøve å sette publikumsrekord i norsk håndball, og da trenger vi ha DEG på tribunen. For å få deg i håndballstemning skal vi nå se på noen av profilene du kommer til å se i Håkons Hall 7. oktober.

Allerede forrige sesong fikk norsk håndball en forsmak på Prosjekt Kolstad, da profiler som Bergerud, Gullerud og Janus Smarason flyttet opp til Trondheim. Smarason har som kjent forlatt skuta, men denne høsten kommer det tre signeringer som det lukter enda mer krutt av.

Elverum på sin side måtte se at alle tre titlene gikk til Trøndelag forrige sesong, og gutta i svart og hvitt er mer enn klare for å gi Kolstad kamp kommende sesong.

Profiler Kolstad:

Gøran Søgård Johannessen

Det er ingen tvil om at rogalendingen har vært en trofast mann hos Kolstad-trener Christian Berge. Johannessen debuterte på landslaget under Christian Berge, og har siden den gang vært en av hans betrodde menn. Først på landslaget, og nå skal Johannessen også spille under Berge i klubbhåndballen.

Etter at Johannessen dro fra Viking og norsk håndball i 2016, så har han hatt flere store opplevelser. Først to år i danske GOG, deretter fulgt av fem år i den tyske storklubben Flensburg-Handewitt. Når han nå kommer tilbake til norsk klubbhåndball, så har han med seg to VM-sølv fra 2017 og 2019, samt en EM-bronse fra 2020. Dette er definitivt en av flere Elverum må passe godt på i Håkons Hall.

Landskamper(mål) for Norge: 101 (239)

Magnus Abelvik Rød

Abelvik Rød slår følge med Johannessen til Kolstad før 23/24-sesongen, etter å ha vært klubbkollegaer også i Flensburg-Handewitt. Rød forlot Bækkelaget og Norge i 2017, og var da ansett for å være et av verdens største talenter på høyrebacken. 204 cm på strømpelesten og eksplosiv som få. Rød, og nevnte Johannessen, vant Bundesliga i både 17/18 og 18/19-sesongen. Også Rød har samme meritter på landslaget, to VM-sølv og en EM-bronse.

I 2019 ble Nordstrand-gutten kåret til Verdens beste unge håndballspiller, og han blir å se i Lillehammer 7. oktober.

Landskamper(mål) for Norge: 82(179)

Sander Sagosen

Har akkurat som lagkompis Rød blitt kåret til verdens beste unge håndballspiller, men Sagosen vant kåringen både i 2015, 2016 og 2017! Trønderen regnes i dag som en av verdens beste håndballspillere. Han vil bli en nøkkelspiller for Kolstad både i hjemlig liga og ikke minst i Champions League, der de har uttalt at de vil vinne gull. Siden hans debut på landslaget i 2013, har han blitt tatt ut på All-Star-laget i hele fem mesterskap. I 2018 ble trønderen kåret til verdens beste håndballspiller.

Sagosen startet sin karriere i Charlottenlund i Trondheim, før han i 2012/13 spilte for Kolstad i 1. divisjon. 2013/14 spilte han for Haslum, før han tok steget ut i verden. Først tre år i danske Aalborg, før han dro videre til den franske storklubben PSG. Bakspilleren ble værende i PSG i tre sesonger før verdens kanskje største klubb, Kiel, banket på døren og fristet han til Tyskland. Og allerede halvveis i sin første sesong i Tyskland, kunne Sagosen og Kiel heve Champions League-trofeet (pga. pandemien ble Final4 spilt i desember 2020).

Landskamper(mål) for Norge: 152(771)

Profiler Elverum:

Sindre Heldal

Bergenseren går løs på sin tredje sesong i Elverum-drakten. Før fjorårssesongen ble han tatt inn i kapteinsteamet, og var vikarierende kaptein i sluttspillet i vår da Endre Langaas var ute med skade. Den kontringsvillige venstrekanten er et hurtigtog uten like, og har de siste årene spilt flere landskamper for Norge. I sesongen endte han opp med 59 scoringer i Rema1000-ligaen, samt 43 mål i sluttspillet.

Landskamper(mål) for Norge: 4(6)

Daniel Blomgren

Den svenske venstrebacken går inn i sin andre sesong i Elverumsdrakta, og er mer enn klar for å bite fra seg etter en imponerende debutsesong. Blomgren var kjent som en målhungrig spiller i Sverige, og var stadig å se på toppscorerlistene i den svenske serien. I sin debutsesong for Elverum endte han opp med 78 scoringer på 21 kamper i seriespillet, og 47 scoringer i sluttspillet.

Tobias Grøndahl

Den unge playmakeren har drevet spillere både i inn- og utland til vanvidd de siste sesongene, og han har virkelig etablert seg som en av Norges beste midtbacker. Fotrapp som han er så har han herjet mot de beste klubbene i Champions League. Til tross for sin unge alder, så har han fire sesonger bak seg i Champions League, og han står oppført med hele 178 mål i verdens gjeveste klubbturnering. Grøndahl ble i 2023 belønnet med plass i VM-troppen til Norge.

I hjemlig serie forrige sesong endte bærumsgutten opp med 124 seriemål og 52 mål i sluttspillet.

Landskamper(mål) for Norge: 18(27)