Fin gjennomkjøring i Gøteborg! – Elverum

Fin gjennomkjøring i Gøteborg!

I helgen har Elverum vært i Gøteborg og spilt treningskamper i Partille Arena. På motsatt banehalvdel ventet sterke motstandere i svenske Sävehof og franske USAM Nîmes Gard.

Elverum – USAM Nîmes Gard

Etter to seire mot henholdsvis Fjellhammer og DHK, ventet utenlandsk motstand for våre gutter i helgen. USAM Nîmes Gard endte på 5.plass i den franske ligaen forrige sesong og var vår første motstander i Gøteborg. Kampen startet jevnt, men utover i 1.omgang tok vi mer og mer over. Vi stod meget solid i vårt forsvarsspill, noe som resulterte i kun 10 baklengsmål til pause. Mot Fjellhammer og DHK viste vi til tider meget gode offensive tendenser, og det fortsatte guttene med også denne helgen. Etter en meget solid førsteomgang gikk vi til pause på stillingen 15-10 i vår favør. Andre omgang blir noe jevnere, men vi kontrollerer kampen akkurat slik vi ønsker. Når sluttsignalet går viser tavla 31-25 til oss. Vi vinner dermed andreomgang med ett mål, og tar en solid skalp mot et godt fransk lag.

Sävehof – Elverum  På søndag stod tidligere Elverum-helter Michael Appelgren og Alexander Westby på motsatt banehalvdel. Svenskene som i likhet med oss endte som nummer to forrige sesong, kom klart best i gang. Vi kom tregt ut av startblokkene, og viste tegn til at lørdagens kamp nok hadde tæret på kreftene. Sävehof kontrollerer store deler av førsteomgang, og leder på det meste med fem mål. Men vi kjemper oss mesterlig tilbake, og er kun ett mål bak når pausesignalet går. Andreomgang starter litt på samme måte som den første, hvor vi kommer noen mål bak tidlig i omgangen. Men igjen så henter vi oss fint inn, og er kun målet bak når det gjenstår noen minutter. Dessverre så har svenskene litt mer igjen på tanken enn oss, og drar i land seieren med 35-32.

Alt i alt var dette en svært god og viktig gjennomkjøring i den harde treningsperioden som guttene nå er inne i. Nå venter noen dager med trening før guttene igjen skal gyve løs på en helg med stor kampaktivitet. Til helgen reiser laget til Frankrike for å delta i Eurotournoi i Strasbourg. I det gode selskap har vi med oss HBC Nantes, Pick Szeged og Chambéry Savoie Mont Blanc Handball. Lørdag 19. august kl. 17:00 spiller vi mot Nantes. Søndag spilles det finale og bronsefinale for henholdsvis vinnende og tapende lag. Dette blir en helg med håndball på høyt nivå, hvor vi virkelig skal få måle oss mot motstanden som blant annet vil møte oss i Europa League.