G18 laget vårt er i Ungarn! – Elverum

G18 laget vårt er i Ungarn!

Vårt G18 lag er på plass i Ungarn og byen Tata, hvor de deltar i stortuneringen Kanyó Memorial. Tata er nabobyen til Tatabanya som er et kjent navn for mange håndball elskere. Trener Håkon Nerdrum mottok invitasjon til turneringen i starten av august, og måtte kaste seg rundt for å organisere det hele.

Laget har reist ned med 15 spillere og trener Håkon Nerdrum. I tillegg har de med seg alt mulig mann Øyvind Bronken som brukes som både oppmann, fysioterapeut og koordinator.

Håndballguttene er i svært godt selskap i turneringen med kjente lag som Pick Szeged, Silkeborg og RK Zagreb. I den innledende gruppen er Elverumsgutta i gruppe med Neka, Veszprémi KKFT og Fivers Wien fra henholdsvis Ungarn og Østerrike. Dette er alle gode lag, og gutta har i forkant av turneringen snakket om hvilke forventninger de skal ha til turneringen. Fokuset deres har vært på at de er svært privilegert som får lov til å delta i turneringen. De planla også å ha fokus på at med svært gode motstandere får de muligheten til å øve mot de beste, utvikle seg selv i stor grad og fokusere på å yte sitt beste gjennom hele kampen.

Allerede torsdag hadde guttene sin første kamp i gruppespillet, og motstander var Neka. Neka er et ungarsk håndballakademi med de beste spillerne fra regionen. Starten av kampen var preget av litt startnerver, men guttene viste frem et svært godt forsvarsspill og ledet underveis med 4 mål. Hele laget var på banen, og de fikk fordelt kreftene. Etter pause var Neka oppe og pustet Elverum i nakken med kun et mål bak. Elverumsguttene klarte allikevel å snu kampen til sin fordel igjen, og vant til slutt 21-17.

Utenom håndballen har guttene brukt tid på bytur med sightseeing og restaurantbesøk, og bowling og biljardtilbudet på hotellet er flittig brukt.

Neste kamp er i dag fredag, kl. 15. Forberedelsene til guttene har gått i søvn, nok mat og videomøte. Dagens motstander er Veszprémi KKFT. De tapte sin første kamp i går mot Fivers Wien og blir en spennende motstander for ungguttene.

I kveld arrangeres det felles middag for alle lag i turneringen, før turneringen avsluttes med sluttspill og plasseringskamper lørdag og søndag.

Vi gleder oss til å følge med på guttene gjennom helgen! Kampene kan sees via denne linken: https://www.facebook.com/kanyomemorial

Les mer om turneringen her: https://kanyomemorial.hu/