SEIER i serieåpningen! – Elverum

SEIER i serieåpningen!

Haslum-Elverum 26-36 (11-16)

Det var hjemmelaget som startet best i Nadderud Arena i seriepremieren. Allerede etter fire minutter ledet hjemmelaget 3-0, men Kasper Lien satte årets første mål for Elverum etter ca fem minutter. Haslums kaptein, Vegard Tennfjord økte til 4-1, og da fikk den tidligere Haslumspilleren Magnus Søndenå kampens første tominutters utvisning..

Haslum ledet også 5-2, men to kjappe mål av Antonio Serradilla og Kasper Lien sørget for at Elverum kun var målet bak etter 8 minutter. Haslum startet med et aggressivt forsvar og et høyt tempo, noe som så ut til å overraske bortelaget fra Elverum litt. Kassem Awad plukket opp en retur og sørget for at stillingen var 6-5 til hjemmelaget da det var spilt 10 minutter. Awad fikk muligheten fra start i Endre Langaas sitt skadefravær.

Elverum var for første gang likt med Haslum etter 13 minutter, da hadde Tobias Grøndahl akkurat ankommet banen, og Elverums trollmann brukte ikke mange sekundene på å sette utligningen bak Nikolai Wiig i Haslums mål. Tok ikke mange minuttene før Haslum igjen tok et grep om kampen. Med tre scoringer på under 2 minutter så ledet plutselig hjemmelaget med tre mål. Even Haugli hadde blant annet en herlig flyver. Men Elverum satte de tre neste, og etter ca 20 min var lagene like langt igjen.

Elverum ledet for første gang i kampen etter 21 minutter. Elverum hadde en veldig god periode, og var flinke til å la ballen gå litt mer, og når de gikk av mannen sin fikk de gode muligheter til å sette ballen i mål. Elverum kontret også inn to kjappe mål etter en timeout fra Skarpsno, og gikk fra å ligge under 10-7 til å lede 13-10. Kaper Lien økte til 14-10 før Haslum endelig fikk mål etter 24 minutter av Kasper Iversen.

Elverum var det klart beste laget de siste 12-13 minuttene av omgangen. Haslum klarte bare å score en gang, mens Elverum satte 9 scoringer i nettet. Elverum gikk til pause med en ledelse på 16-11.

Elverum var det laget som fikk den beste starten på 2.omgang. Etter fem minutter hadde Elverum økt ledelsen sin til 7 mål. Grøndahl, Serradilla og Heldal var noen av spillerne som hadde satt ballen i mål for Elverum. Spanske Serradilla sørget for at Elverum ledet 23-16 etter 10 minutter av omgangen. Det var helt tydelig i denne kampen at spanjolen har funnet seg mer til rette i Elverumslaget. I tillegg sto Daniel Blomgren over kampen med skade, noe som gjorde at han fikk masse spilletid i serieåpningen.

Ungareren Peter Lukacs satte inn en ledelse på 10 mål etter 42 minutter av kampen. Elverum var inne i en god periode, og Haslum prøvde å svare med et 7 mot 6 spill, men dessverre for vertene fikk de ikke gevinst på de første forsøkene. Kasper Lien økte rett etter til hele 11 mål etter et godt forarbeid at Magnus Søndenå.

Lagene fulgte hverandre med en avstand på ca ti mål. Felix Lunde viste frem skuddarmen sin ved flere anledninger, mens hos Elverum var det flere spillere som tegnet seg på scoringslisten.

Elverumsingen Simen Søgård fikk sin debut for A-laget til Elverum da det gjensto 7 minutter av kampen. Elverum ledet 33-22 på dette tidspunktet. Også unggutten Nils-Eirik Soløst fikk sine første minutter på motsatt kant. Lien og Heldal var feilfrie denne kampen med 6 av 6 for Lien og 4 av 4 for Heldal.

Soløst fikk sin første eliteseriescoring da han satte inn 36-26 i kampens siste sekund. Elverum hadde ganske god kontroll på hjemmelaget etter en jevn start på kampen. Haslums beste var Vegard Tennfjord, mens Elverums beste var Robin Haug som gjorde en flott kamp i målet til Elverum.

Kampfakta:
ELVERUM: Robin Haug, Simon Mizera, Kasper Lien 6, Simen Søgård, Sindre Heldal 4, Nils-Eirik Kulvedrøsten Soløst 1, Benjamin Berg 1, Patrick Andersson 3, Magnus Søndenå 5, Tobias Grøndahl 5, Peter Lukacs 3, Daniel Blomgren, Antonio Serradilla 6, Kassem Awad 1, Kristian Hubert Larsen 1, Oscar Theodor Uliana Starck,
Toppscorer Haslum: Vegard Tennfjord, 6 mål.

Nå venter første seriekamp på hjemmebane mot Fjellhammer på onsdag. Takk til alle som fulgte oss. HEIA ELVERUM!!