Nå starter serien på hjemmebane! – Elverum
Foto: Veronika S. Larsen

Nå starter serien på hjemmebane!

Elverum tar imot Fjellhammer til årets første kamp i Terningen Arena klokken 18:15 i kveld. Begge lag komme fra seier i første serierunde. Elverum banket Haslum med 10 mål, mens Fjellhammer vant til slutt med 3 mål over Kristiansand da de innviet sin nye arena på Lørenskog. Det blir derfor et spennende oppgjør mellom to lag som helt sikkert er gira på sesongens andre seier. I forrige obligatoriske oppgjør mellom lagene så vant Elverum. Det var en utrolig sluttspillkvartfinale som Elverum til slutt klarte å hale i land etter å ha ligget under 1-0 i kamper.

Foto: Magnus Stenseth

Fjellhammer er spennende lag, med en Vegard Bakken Øien som målvakt. Det begynner å bli en stund siden han spilte i Elverum, men Øien er en spiller som er flasket opp i klubben. Målvakten har vært en del ganger i Terningen Arena nå, men det vil nok alltid føles litt spesielt i det han entrer hallen foran Norges beste publikum. Det er ventet en del folk på årets første hjemmekamp.
Om Elverum skal ha muligheten til å vinne så er de helt nødt til å bedre kontroll på Eirik Køpp enn hva Kristiansand hadde. Køpp, som er fra Kristiansand er inne i sin andre sesong i den grønne trøya, og han lagde hele 11 mål i seriepremieren. Venstrebacken har en innholdsrik karriere bak seg tross for at han bare er 27 år. Med sin erfaring fra tysk bundesliga, Haslum, Kristiansand og Arendal er det den viktigste spilleren til laget som trenes av Robert Hedin og Glenn Solberg.

Kantene til Fjellhammer er også gode. Morten Linder og Eirik Hybertsen er to lokale gutter som har løpt inn mange mål i Lørenskoghallen. Begge hadde sine perioder i andre eliteserieklubber, men tok turen tilbake igjen nå som Fjellhammer er på det øverste nivået. To viktige spillere som også deler på ansvaret fra straffemerket. I sluttspillet i fjor var også svenske Mirko Vicentijevic en vanskelig mann å stoppe for de hvite. Midtspilleren gjorde et godt sluttspill og var hjernen i 7 mot 6 spillet som de grønkledde lykkes veldig godt med den gangen. Fjellhammer har også fått inn noen nye spillere. Sønnene til Hedin og Solberg har ankommet. Amadeus Hedin er en skytter, mens Magnus Solberg er en mer spillende bakspiller. I tillegg har også Henrik Hagen kommet. Hagen har også håndballgenene i orden da faren Frode Hagen var en tidligere storspiller for blant annet DHK og Norge.

Foto: Veronika S. Larsen

For de hvitkledde er fortsatt Daniel Blomgren usikker med sin lyskeskade, mens det er fortsatt litt tidlig for kaptein Endre Langaas. Utenom dette venter det at Elverum stiller helt fullt. Simen Søgård er en av spillerne som får sin hjemmedebut for de hvitkledde. Søgård kom fra nettopp Fjellhammer før denne sesongen, og han er i tillegg fra Elverum, så det blir nok en minnerik kveld for høyrekanten fra Søbakken.    

Kampstart er 18:15 i Terningen Arena. Ta med deg noen venner og kom på kamp! HEIA ELVERUM!!