2 poeng i sesongens første hjemmekamp! – Elverum

2 poeng i sesongens første hjemmekamp!

Det var duket for årets andre seriekamp mellom Elverum og Fjellhammer. Årets første hjemmekamp. Begge lag vant sine første kamper i første serierunde. Elverum har som mål å være med å kjempe om seieren i ligaen og sluttspillet, mens Fjellhammer på sin side har som mål å utfordre i ligaen og komme seg inn til sluttspillet.
Med en rutinert trener duo på benken, skulle dette vise seg å bli en tøff kamp fra start. Simen Søgaard spilte også mot sin tidligere klubb, da han kom fra Fjellhammer og gikk til Elverum før sesongen. I tillegg til at Vegard Øien var tilbake i Terningen som tidligere spiller for Elverum. Det var første gang man kunne se flere av de nysignerte spillerne i en tellende kamp på hjemmebane i sesongen 2023/2024.  Kampen startet tøft for Elverum da de fikk straffe, men ble stoppet av Vegard Øien som reddet straffen. Elverum tok tak i det ganske fort og etter en tett og jevn åpning på kampen ledet Elverum 3-2 etter 5 minutter spilt. Dette fortsatte de neste 5 minuttene og da var Elverum enda foran med ett mål så det var mange tette og tøffe dueller i starten. Stillingen var 5-4 og det var 2-2 de siste 5 minuttene. Dette var ett tegn på hva som skulle komme utover i omgangen. Etter 10 minutter hadde henholdsvis, Kassem Awad, Tobias Grøndahl, Peter Lukacs, Antonio Serradilla og Sindre Heldal skort ett mål hvert for Elverum. Mens for Fjellhammer hadde John Hedin vært deres beste spiller og det største uromomentet skort 2 mål, i tillegg stengte Vegard Øien buret i starten med 4 redninger.

Lagene fulgte hverandre tette gjennom hele omgangen, halvveis ut i førsteomgang var Elverum foran med ett mål på stillingen 7-6. Det føltes ut som at kampen kunne gå hvor som helst, ingen hadde tatt styringen skikkelig og satt en jernhånd på kampen og låst resultatet. Elverum gjorde litt offensive feil innledningsvis. Da hjalp det at Simon Mizera kom med en dobbeltredning i to påfølgende angrep rundt det 15. spilleminutt. I tillegg skorte han ett mål. Dette hjalp Elverum med tanke på at de gjorde litt feil offensivt. Til Pause var stillingen 15-15. Robin Haug hadde også vist seg fram foran hjemmepublikumet da han han kom inn på banen og reddet en straffe med en gang i det 28. spilleminutt. Dette lovte godt for Elverum, kanskje dette kunne være det som virkelig skulle gire opp Elverum foran andreomgang. Det hadde vært en utrolig jevn og tøff kamp. Men Elverum hadde nok ett par hakk til inne både offensivt og defensivt. Det virket som Fjellhammer var med i kampen på lånt tid, de kjempet hardt og ga Elverum veldig god kamp i førsteomgang. For Elverum var det Sindre Heldal som slapp seg mest løs i førsteomgang og hadde skort 4 mål. Men ingen av lagene hadde greid å ta skikkelig kontroll over kampen til pause. Det lovte godt for en like fartsfylt og jevn andreomgang.  Andreomgang startet  I de første 10 minuttene av andreomgang fikk Fjellhammer 2 utvisninger som gjorde at Elverum skulle spille 6-4 i to minutter. I denne perioden greide Elverum å rote litt offensivt, og greide ikke å utnytte overtallet så godt som man kunne forvente. De ledet 18-17 etter utvisningene. Men etter dette kom klasseforskjellen virkelig fram mellom lagene. Da skulle Elverum gire opp noen hakk offensivt, og Fjellhammer slet med å henge med. Etter 10 minutter ledet Elverum 22-19 og hadde tatt mer kontroll over kampen. Da slo også Sindre Heldal til med en frekk variant som man sjeldent ser på en håndballbane. Når det var spilt 38 minutter skorte han med en helfrekk lobb over målvakten til Fjellhammer.

Robin Haug hadde virkelig spilt seg inn for Elverum bakerst og sperret buret nesten helt i starten av andreomgang, da han hadde 4/5 redninger etter 10 minutter ute på banen. Han viste hvorfor Elverum hadde kjøpt han. Dette var ett momentum Elverum tok med seg videre gjennom kampen da de sakte men sikkert økte ledelsen. Når det var igjen 10 minutter av andreomgang ledet Elverum 28-20. Da så det ut som at strikken var gått for Fjellhammers heroiske kjemping utpå banen. Elverum viste fram sin enorme klasse da Serradilla og Heldal fortsatte storspillet sitt for Elverum. I tillegg meldte Magnus Søndenå seg skikkelig på foran Terningen og skorte mål etter mål for Elverum. Grøndal meldte seg også skikkelig på og det var mye mer å juble for offensivt. Da det virket som Fjellhammer hadde gått litt tom for krefter.  Da hjalp det også når det var igjen 4 minutter at Robin Haug hadde strafferedning nummer 2 da Elverum var 5 mål foran. Dette avgjorde kampen helt og fra da gikk piffen ut av Fjellhammer og Elverum vant til slutt 35- 28. Dette var mye takket være de 8 målene til Sindre Heldal og like mange mål fra Antonio Serradilla. Disse to spillerne var det som på mange måter ble toppen på kransekaken for Elverum. I tillegg kom Robin Haug inn som målvakt i andreomgang og leverte glimrende spill bak stengene. Da han endte opp med hele 10 redninger til slutt. I tillegg viste Magnus Søndenå seg foran sitt nye hjemmepublikum med 6 mål, 5 av de i andreomgang. Dette var en veldig imponerende forestilling i andreomgang av Elverum, som viste hvorfor de er med helt i toppen i år også. Kvalitetsforskjellene ble for store mellom lagene til slutt.

Sjekk hvem som ble banens beste, vinner av 50/50 loddet og fair play vinner her!