Alle i Elverum Håndball er klar for ny sesong! – Elverum

Alle i Elverum Håndball er klar for ny sesong!

Damelaget:

Årets damelag er i gang med oppkjøring til årets sesong, og det er godt over 30 jenter som skal spille håndball i henholdsvis 2. og 3. divisjon. De siste årene har damelaget bestått av et svært ungt lag, og denne sesongen er intet unntak med en gjennomsnittsalder på 20 år. Vi har tatt en prat med damelagets trener Ola Snekkerhaugen, og spurt hva han tenker om årets sesong.

Hva er målet deres for sesongen? Målet for kommende sesong blir å holde seg i både 2. og 3. divisjon med begge lag. Så har vi alltids et mål om å utvikle spillere som kan bli attraktive for klubber på et høyere nivå.  Fra forrige sesong til i år så mistet vi de 4 som laget flest mål for oss i 2.divisjon og målvakten som stod mest for det laget, så det blir en stor endring på laget med spillere i større roller i tillegg til nye spillere som kommer inn fra andre klubber.  Årets 2.divisjonsavdeling er litt uforutsigbar mtp hvilke lag som vil ligge hvor på tabellen. Men vi tror vi har muligheter til å spille jevnt med de fleste lagene, så må vi bare jobbe for å få marginene på vår side.  

Hvordan ser det an så lang, både med tanke på 2. og 3. divisjon? Vi har en dameavdeling der kjernen består av lokale 16-19’åringer med mye vilje, men med litt mangel på den erfaringen man får over tid. 
Så er det mange nye spillere å få inn i vårt system med både de som kommer opp fra yngres og nye spillere fra andre steder. Men vi tror det bare kommer til å se bedre og bedre ut etterhvert som alle får mer tid med hverandre.  Vi kommer til å være avhengig av å gjøre noen gode prestasjoner for å være med å kjempe om plassering på alle arenaer, men vi tror også at vi har gruppa for å kunne gjøre disse gode prestasjoner. 

Hvordan har oppkjøringen vært? Vi kom litt tregt igang den første uka med mange som fremdeles var bortreist på ferie og var i jobb, men etterhvert som flere kom hjem så fikk vi kjørt igang litt tøffere treninger for å forberede oss på kommende sesong. Vi jobber fremdeles med å få alle på «samme side» når det kommer til håndballen, men dette skal vi nok få skrudd sammen innen seriestart. Jentene har allerede vært i aksjon i NM, og tapte mot eliteserielaget Oppsal i 2. runde. 2. divisjon starter serien 16. september kl. 17:00 mot Byåsen i Terningen Arena, mens 3. divisjon spiller sin første seriekamp 16. september kl. 13:00 borte mot Furnes. Vi ønsker begge lagene lykke til!

G18:

Gutter 18 laget vårt var i august i Ungarn og spilte turneringen Kanyó Memorial. De gikk ubeseiret gjennom gruppespillet. I semifinalen møtte de danske Silkeborg og tapte 24-20. I bronsefinalen ventet NEKA, og etter full tid sto det uavgjort mellom de to lagene. Kampen ble avgjort på straffekonkurranse, som Elverums guttene gikk seirende ut av. Alt i alt var dette en kjempe opplevelse for guttene både sportslig og for lagbyggingen i forkant av ny sesong.

Landslag:

Ungdomslandslagene begynner også å bli klare for ny sesong, noe som betyr nye uttak og mye spenning knyttet til dette for den yngre generasjonen. I september er det LM04 og LM06 som skal på samling. LM06 samles i Skien 18 – 21. september, og her er følgende Elverums gutter tatt ut:

Lukas Bjerkgård-Lund

Albert Myreng Elverhøy

Yngres:

Yngres er klar for ny sesong og det er hele 54 lag som skal i aksjon. Det er gledelig for klubben å se at medlemstallene øker for hvert år som går. I tilknytning til lagene har vi hele 80 trenere og lagledere, og den frivillige innsatsen som legges ned rundt våre barn og ungdom er ubeskrivelig. Vi skal gjennom sesongen spille over 2000 kamper til sammen, og dette hadde ikke gått uten alle som støtter opp rundt håndballen i byen vår.Planleggingen for sesongen er fullført og i tillegg til seriekamper er det planlagt at våre yngres lag skal i aksjon i følgende cuper:

11, 12 og 13 åringene spiller turnering i Karlstad i november.

14, 15 og 16 åringene spiller turnering i Skøvde i november.

9-16 åringene spiller Yngres Cup i april.

13-18 åringene reiser til Partille i juli.

I helgen kaster de eldste i gang sesongen med Lerøy- og Bring- kvalifisering for J18 og G16 på hjemmebane. Kampene spilles i Terningen Arena, og alle håndballinteresserte bør ta turen for å se unge, lovende håndballspillere i aksjon.