Amokabel, en kabelsuksess fra Småland er ny samarbeidspartner – Elverum

Amokabel, en kabelsuksess fra Småland er ny samarbeidspartner

Elverum Håndball er veldig stolte over å kunne presentere klubbens første svenske samarbeidspartner så langt i klubbens 77 år lange historie. Amokabel med hovedkontor i Alstermo i de dypeste skogene av Småland går inn som gullpartner når Elverum skal nå nye høyder i både i Norge og Europa League.

Det skandinaviske konsernet består av tre kabelselskaper som produserer ulike typer av ledninger, kabler og kundetilpassede produkter. Konsernet setter søkelys på høy kvalitet med minimal miljøpåvirkning, og er en ledende produsent av kabel og luftledning. Selskapet er en forgjenger av bærekraftig tankegang, og siden 2004 har selskapet hatt en uttalt strategi om å produsere like mye grønn energi som forbrukes i produksjonen. Dette har selskapet oppnådd ved å investere over 5 millioner euro i vannkraft, vindkraft og solenergi. Antall vannkraftverk, vindturbiner og solpanel har økt i takt med produksjonsvolumet, og amokabels´ kraftselskap har i dag en årlig produksjon på 7,5 gigawattimer. Med dette er fabrikken i Alstermo 100% selvforsynt med grønn elektrisk energi.    

Konsernet leverer produkter innenfor subsea, industri, mobility, energiforsyning og installasjon. Amokabel har sitt norske hovedkontor og lager i Ålesund og er bransjeledende når det gjelder innovasjon, kundeservice og korte ledetider.    

Markedsansvarlig i Elverum Håndball, Kalle Bjørkman:

«For Elverum Håndball er avtalen med Amokabel historisk da det er vår første samarbeidsavtale med et internasjonalt konsern med hovedkontor i Sverige. Den vekst klubben er inne i siden mange år tilbake gjør oss attraktive på flere marked og sammen med Amokabel skal vi nå øke konsernets synlighet i Norge. Amokabel vil bli godt eksponert både i norske kamper og når vi spiller i EHF Europa League. I tillegg får vi inn en spennende aktør i klubbens nettverk som tilfør både kompetanse og spennende produkter for de andre partnerne. Samarbeidsavtalen med Amokabel er både en stor milepæl for oss som klubb og samtidig en stor glede over at vi har klart å få med et så anerkjent konsern som partner.»

Hermod Iversen daglig leder i Amokabel Norway AS:

«Avtalen med Elverum Håndball er historisk også for Amokabel. Dette blir den første sponsoravtalen Amokabel Norway AS gjør med en håndballklubb. Men konsernet er ikke helt ukjent i håndballens verden. I konsernet rår nemlig en stor lidenskap for håndball. Vi er faktisk hovedsponsor til den svenske toppklubben Amo HK der vår CEO, Henrik Blad, er styreleder.  Gjennom arbeidet med håndballklubben har vi høstet mange gode erfaringer som kommer samfunnet til gode. Vi ser virkelig nytten av alt arbeidet som blir lagt ned. Vi ønsker å bygge videre på disse erfaringene, og Amokabel Norway AS er stolt av å få muligheten til å støtte EH for sesongen 23/24.

EH står for de samme verdiene som Amokabel. Idrett, både toppidrett og breddeidrett er viktig for et lokalsamfunn, der felleskap, tilhørighet og samhold er viktig for utvikling og vekst.  Mens Amokabel jobber aktivt med å utvikle produkter som gir samfunn og miljø en langsiktig gevinst, sprer EH blant annet glede og engasjement på den sportslige arena. Dette er en vinnende oppskrift på positiv samfunnsbygging. Vi ser frem til denne sesongen med «elektrisk» spenning og glede og håper på gode resultater.»