Full pott etter seier mot BSK – Elverum

Full pott etter seier mot BSK

Bækkelaget-Elverum 30-31 (14-17)

Det var en litt rotete start på kampen i Ekeberghallen denne lørdagskvelden. Lagene kjørte opp med høyt tempo og det var 4-4 etter 6 minutter. Antonio Serradilla lagde to av målene for Elverum, mens på andre siden hadde Sondre Solheim som hadde satt to for de gule og blå fra Oslo. Emil Havsgård sørget for at BSK ledet 5-4 etter at han satte et straffekast på Robin Haug, og like etterpå brant han et straffekast da BSK kunne økt til to måls ledelse etter 9 minutter.

Etter at BSK ledet 5-4 så tok Elverum over i den neste perioden. Med fire kjappe mål, der to av de fra distanse fra Tobias Grøndahl så ledet Elverum 8-5 etter 13 minutter. Bakover hadde Robin Haug sørget for noen gode redninger, mens fremover viste Grøndahl seg fra sin beste side. Jørgen Laug på benken til hjemmelaget måtte ta en timeout for å snakke med sitt lag. Oslolaget kom mer med i kampen etter dette. Med to kjappe scoringer var stillingen 8-7 til Elverum etter 17 minutter.

Daniel Blomgren fikk tillit utover omgangen for Børge Lunds lag, og svensken sørget for at Elverum ledet 12-10 etter 22 minutter med en herlig pasningsfinte og ett gjennombrudd i midten av banen. BSK kjørte godt med tempo og Jens Dolberg hadde en god dag fra distanse, noe som gjorde at hjemmelaget kun lå målet bak etter 25 minutter. Sluttspurten til Elverum inn mot pause gjorde at de helsvarte fra Elverum ledet med 17-13 da Blomgren fikk sin andre utvisning etter 29 min. Til pause var stillingen 17-14 etter at BSKs linjespiller Christoffer Langerhuus satt omgangs siste scoring.

2.omgang startet veldig bra for Elverum. Fra å lede med tre mål i det omgang startet, så økte Elverum og Sindre Heldal opp til seks mål etter seks minutter av omgangen. Bakerst fortsatte Haug storspillet, og fremover i banen var Tobias Grøndahl i fyr og flamme. Midtbacken hadde lagd hele 8 mål i kampen før uret hadde passert 35 minutter i Ekeberghallen. Bækkelaget møtte ta en timeout etter at Sindre Heldal løp inn 22-15 etter åtte minutter av omgangen.       Etter 15 minutter av omgangen så ledet Elverum 25-20. BSK hadde byttet om til 7 mot 6 i angrep, og det var noe de lykkes godt med. BSK var kun fire mål bak etter at Dolberg dunket inn sin sjuende for kvelden, men en utvisning til Kjartan Johansen gjorde at Elverum igjen økte til fem mål. Men Bækkelaget la seg på ingen måte ned. Etter 19 minutter var BSK kun tre mål bak, og hadde muligheten til å komme to mål bak. Heldigvis for Børge Lunds lag kom det en teknisk feil fra Oslolaget. Lund var heller ikke fornøyd med hvordan denne perioden hadde utviklet seg, og tok en timeout for å gi gutta sine noen instrukser.

Mads Ødegård gjorde en meget god match for BSK denne kvelden. Den tidligere Haslumspilleren sørget for at hjemmelaget bare var to mål bak Elverum med 9 minutter igjen. Elverum spilte seg til et straffekast like etterpå, og da var Tobias Grøndahl som sørget for at Elverum fikk et lite pusterom igjen. Daniel Blomgren sørget for at Elverum ledet med fire mål med ca fire minutter igjen, men Dolberg satte to mål på rad for hjemmelaget, det siste fra straffemerket. Stillingen med 2:30 igjen av kampen var 30-28 til Elverum.

Tobias Grøndahl satte sin 13 scoring i kampen da Elverum økte til 3 mål med bare to minutter igjen. Det var på mange måter spikeren i kista. Bækkelaget satte kampens to siste mål, men Elverum vant allikevel 31-30 i Ekeberghallen i en fartsfylt og spennende kamp som Elverum ledet i store deler.

Nå venter Bergen 24.09 hjemme i Terningen Arena.

Kampfakta:
ELVERUM: Robin Haug, Simon Mizera, Kasper Lien 4,  Sindre Heldal, Patrick Andersson , Magnus Søndenå 3, Tobias Grøndahl 13(4), Peter Lukacs, Daniel Blomgren 4, Antonio Serradilla 2, Kassem Awad 1, Kristian Hubert Larsen 1.

Toppscorer Bækkelaget: Kasper Dolberg 12 mål.