Søndag kommer bergenserne! – Elverum
Foto: Magnus Stenseth

Søndag kommer bergenserne!

Overraskelseslaget Bergen håndball tar turen over fjellet for å møte Elverum i Terningen Arena på søndag klokken 18:00. Med et nylig opprykk og en ny trener er det en voldsom entusiasme å spore til laget som tidligere het FyllingenBergen. Fredrik Tønne er ny trener, og han kommer fra 1.divisjonsklubben Charlottenlund. Tønne er en ung og ambisiøs trener som har et godt øye for spillet og er veldig flink med spillerne sine. Bergen står med to seire og ett tap til nå i sesongen, der den ene seieren kom borte mot Runar.    

I Bergen har de også fått inn mange gode spillere, så laget er mye bedre rustet for eliteseriespill nå enn den gangen de rykket ned for to sesonger siden. Rasmus Carlsen ble veid og funnet for lett før forrige sesong av Kolstad. Dansken var akkurat den det Bergen trengte og bakspilleren er kanskje en av de aller viktigste spillerne for laget til Tønne. Med sin enorme erfaring er han en viktig brikke på banen for bergenserne. Portugisiske Miguel Neves er også en enormt viktig spiller. Neves har tidligere vært innom det portugisiske landslaget og er også en av bakspillerne som Bergen setter sin lit til.  Ute på kanten er toppscoreren Tobias Holm. Den unge kantspilleren hadde nok godt av et år i 1.divisjon der han fikk herje, og har fortsatt det gode spillet i Eliteserien. Til nå står han med 13 mål på sine tre kamper. Også på motsatt kant har de en målfarlig spiller. Jon Salte har danket ut Iben Hvidsten og hat takket for tilliten med å spille god håndball ute på venstrekanten. I målet står fortsatt Tord Vårdal. Han og Hvidsten er bærebjelkene i laget, og begge to vet hva som skal til for å ta poeng i den øverste divisjonen. I tillegg har Lars Erik Brenne vært god på sin høyre bakspillerposisjon i innledningen av denne sesongen.      

Med seg fra Trondheim tok Tønne med seg Nikolai Daling og Eskil Dahl Reitan, men til nå har de fungert som rulleringsspillere når de mest rutinerte spillerne i Bergen trenger en pause i kampen. Med en bedre bredde og en bedre spillerstall er det absolutt mulig for Bergen å nå ett sluttspill i årets sesong. Spesielt om det fortsetter den gode rekken i Terningen Arena på søndag.        

Foto: Veronika S. Larsen

Elverum er til nå det eneste laget i serien som ikke har gitt bort poeng. Drammen leder serien med ett poeng mer enn Elverum, men de har en kamp mer spilt enn de svarte og hvite. I Elverumstroppen er alle skadefrie, men både Daniel Blomgren og Endre Langaas matches forsiktig etter skader som har holdt de litt tilbake. I forrige kamp mot BSK var Tobias Grøndahl helt outstanding, og det blir spennende å se om den lovende midtspilleren klarer å komme opp på samme nivå mot gjestene fra Bergen.    

Kampen har avkast 18:00 på søndag. Ta turen til Terningen Arena for å heie på de svarte og hvite til sin fjerde strake seier. Kjøp billetter her!

Med hjelp fra deg på tribunen så er alt mulig. Vi ses på kamp!