Seier mot Bergen! – Elverum

Seier mot Bergen!

Elverum-Bergen 35-27 (16-16)

Det var en jevn start i Terningen Arena denne søndagskvelden. Elverum startet best og gikk opp i en 2-0 ledelse, og videre opp til en 4-1 ledelse innledningsvis av kampen. Men gjestene fra Vestlandet lot seg ikke vippe av pinnen. Etter 8 minutter satte Sondre Skare inn utligningen til 4-4. Lagene fulgte hverandre tett den neste perioden, og etter 14 minutter var gjestene for første gang i ledelsen i Terningen Arena. Eskil Dahl Reitan satte inn 8-7 etter fint spill fra bortelaget.

Den neste perioden var det lite som stemte for et hjemmelag som ikke klarte å sette ballen i mål bak Bergens målvakt. For gjestene derimot så gikk det bedre. Med god ro i spillet sitt kunne de sakte, men sikkert øke til en 11-8 ledelse mot et hjemmelag som kanskje begynte å stresse litt. Heldigvis reduserte tidligere Bergenspiller Sindre Heldal for Elverum, etter en fin overgang inn til linje. Selv om Elverum ikke slapp gjestene fra seg så ledet også Bergen 14-11 med fem minutter igjen før pausesignalet gikk i Elverums storstue. Heldigvis skjerpet hjemmelaget seg inn mot pause. Og etter å ha vunnet den siste perioden 5-2 kunne lagene gå til pause på stillingen 16-16.

2.omgang startet like fartsfylt som den første. Elverum og Bergen løp begge etter og hadde et stort tempo i angrepsspillet sitt. Tobias Grøndahl satte inn 19-18 etter 4 minutter da han satte en ball bak Tord Vårdal fra distanse. Etter 8 min var lagene like langt, men Elverum og Peter Lukacs ville det annerledes. Ungareren var sentral de neste minuttene da han sørget for at Elverum økte til 23-20, og fikk spilt på gjestene en utvisning. Bergens lovende trener, Fredrik Tønne måtte ta en timeout etter dette.

Lagene fulgte hverandre tett. Elverum ledet kun med to mål da det gjensto 15 minutter av kampen. Elverum hadde flere muligheter til å økte ytterligere, men det var Bergen som reduserte så de kun var målet bak med 13 minutter igjen av kampen. Da var det Børge Lund sin tur å prate med sine spillere etter en litt tung og rotete periode. Det ble ikke mye bedre etter time-outen, og begge lag gjorde en rekke tekniske feil. Da det gjensto 11 minutter igjen av kampen fikk Lars Erik Brenne det røde kortet etter at han river ned Daniel Blomgren med altfor mye kraft.

Kasper Lien brukte alle stengene da han satte inn 26-25 etter 51 minutter av kampen. Elverum fikk det ikke til å stemme bakover, og bakerst byttet de nok en gang målvakt. Robin Haug kom inn med en god redning, og Magnus Søndenå sørget for at hjemmelaget kunne øke til to måls ledelse. Elverum fikk muligheten til å øke til tre mål med fem minutter igjen. Grøndahl og resten av guttene kjørte en liten peptalk midt på banen, og spillet de leverte førte til at Kasper Lien økte til 29-26, og bare sekunder senere var samme mann fremme og økte til 30-26 da det var igjen under fem minutter av kampen.

Da det var igjen tre minutter av kampen så hadde Elverum avgjort kampen. Kasper Lien kastet ballen i det åpne målet og Elverum ledet med sju mål. Daniel Blomgren satte inn kampens siste mål og Elverum vant til slutt 35-27 over Bergen Håndball.