Endelig cupkamp på hjemmebane! – Elverum
Foto: Veronika S. Larsen

Endelig cupkamp på hjemmebane!

Etter en fin seier i helgen venter det nå en cupkamp på Elverum på hjemmebane. 1.divisjonslaget Falk Horten kommer på besøk klokken 18:00 på onsdag. Så langt i årets NM har gjestene imponert med å slo ut Bækkelaget i forrige runde. Laget som trenes av den gamle landslagskjempen Jonny Jensen vant med to mål i det oppgjøret. Elverum tok seg videre etter seier mot Kolbotn på bortebane. På morgendagens lag er det ett par kjente fjes for de som har fulgt Elverumshåndballen de siste årene. Oskar Kvernes fikk en sesong på A-laget til Elverum, og lagde ett mål i den ene kampen han spilte. Eidskogmannen var tiltenkt en rolle som 2.valg, men en storsignering av Elverum gjorde at rollen ble ikke sånn som man hadde tenkt. Elverum hentet den største profilen som noensinne har spilt i norsk håndball da de fikk tak i den franske superstjernen, Luc Abalo. Kvernes har spilt i Falk i tre sesonger og har vært god ute på høyrekanten for Falk.    

Foto: KKarina Andersen Aas

Magnus Aasvestad er den andre kjenningen. Elverumsingen har spilt barne- og juniorhåndball i klubben. 2003 modellen er en venstre bakspiller med god fysikk og et veldig godt skudd. Etter videregående byttet han klubb til Nøtterøy, men foran årets sesong byttet han videre til Falk Horten. I årets sesong har han puttet fire mål i snitt i 1.divisjon. Bakspilleren er en av mange unggutter fra Elverum som har tatt steget fra rekruttavdelingen og ut til klubber i 1.divisjon. Falk har også et godt målvaktspar i Oliver Klaveness og Simon Ypma som på gode dager er på topp i sin divisjon. I tillegg har de en skuddvillig høyreback i Anders Orning. Bakspilleren har vært i en rekke klubber, og kommer senest fra dansk håndball etter å ha vært i klubber som Bækkelaget og Lillestrøm før dette. Årets toppscorer i serien er Øystein Midtla, også dette er en spiller Elverum må passe litt ekstra på.      

Foto: Veronika S. Larsen

Elverum stiller med samme mannskap som sist, og er favoritter i oppgjøret hjemme mot Falk. Det skal være forskjell på nivå når 1.divisjon møter laget som leder eliteserien, men det heller ingen oppgjør som spilles på papiret. Så Elverum er nødt til å gjøre en god prestasjon for å komme seg videre til kvartfinalen i NM. Hjelp guttene fram til seier i Terningen Arena klokken 18:00 på onsdag. Vi går for avansement.