Nå står ØIF Arendal for tur! – Elverum
Foto: Veronika S. Larsen

Nå står ØIF Arendal for tur!

På søndag reiser Elverum ned til Arendal for sesongens første store test. Selv om vertene fra Sørlandet gjorde en svak sesong i fjor er det et lag som alltid er å regne med. De siste sesongene har de svingt utrolig mye i prestasjonene, og årets sesong er intet unntak. Etter å ha startet med uavgjort mot et forsterket Kolstad så røk de hjemme mot et Halden som forventes å kjempe om sluttspill plass. Etter dette har det blitt to komfortable seire for laget som trenes av Heine Jensen.

Foto: Magnus Stenseth

I årets lag har to profiler fra både Elverum og Arendal byttet til motsatt lag. Josip Vidovic gjorde en meget god figur for Elverum i sluttspillet, men kroaten byttet ut den svarte og hvite drakten med Arendal i sommer. Vidovic har spilt store deler av sin seniorkarriere i ØIF, og er som ventet en av nøkkelspillerne i laget. Magnus Søndenå gikk motsatt vei, og Sandefjordmannen har funnet seg godt til rette i håndballhovedstaden på herresiden.  Arendal har også hentet den spennende venstre kantspilleren Dagur Gautason som har erstattet Olaf Hofstad. Islendingen har vært god for de svarte og røde. Med 5.8 snitt er dette en spiller som Elverum må ha kontroll på i Søramfi klokken 19:15 på søndag.
På motsatt side er det Sander Simonsen som regjerer. Den lokale kantspilleren er meget bra, og en av ligaens beste i sin posisjon. Arendal har et meget giftig kantpar.  Mathias Larsson har etter tung førstesesong på Sørlandet blomstret veldig. Etter å ha lagt et skademareritt bak seg så viser dansken virkelig hva som bor i han. Med et godt driv i spillet sitt og sitt smarte skudd var han en av hovedårsakene til at Arendal tok poeng mot Kolstad i serieåpningen. Larsson er toppscorer i laget og har også god innflytelse i alle spill som Heine Jensen setter opp.  Bredden i Arendal er også meget bra. Med spillere som Willam Fiala. Mario Matic og Birk Inselseth så har de gode valgmuligheter i bakspillerrekka om ting ikke går helt som de ønsker. På linjeposisjonen har Hamarmannen Sondre Gjerdalen kommet fint inn i gruppen etter overgangen fra Fjellhammer. Gjerdalen har også spilt juniorhåndball i Elverum da de samarbeidet med Storhamar.    

Foto: Veronika S. Larsen

I Elverum handler det om å gjøre en bedre prestasjon enn hva de gjorde mot Falk Horten. Selv om gutta avanserte i cupen så vil en sånn prestasjon sørge for at Elverum ikke tar poeng mot Arendal. Til nå er laget feilfrie i serien uten å ha vært truet tilstrekkelig. De hvite og svarte vant riktignok bare med ett måt mot BSK, men i den kampen hadde de god kontroll på slutten, og det var aldri nært at oslolaget stjal til seg poeng. Det blir spennende å se om Endre Langaas får noen minutter på banen.  Kampen har avkast 19:15 på søndag, og vi går selvsagt for en god prestasjon og to poeng på konto.