For en duell det blir i Håkons Hall! – Elverum
EHF Champions League. Elverum - Kiel i Håkons Hall, Lillehammer.

For en duell det blir i Håkons Hall!

Lørdag barker Elverum og Kolstad sammen i Håkons Hall og det er rigget for en håndballkamp av ypperste merke i OL-byen! Forrige sesongs seriemester, Norgesmester og sluttspillmester Kolstad skal ut i duell mot forrige sesongs sølvvinner i de samme turneringene!

Det lukter svidd av oppgjøret lenge før det har startet, det er mulig det er billettsalget vi kjenner lukten av men det meste tyder hvertfall på at det blir full fyr i både på og utenfor banen lørdag 7.oktober!

Riggen er klar, dugnadsgjengen er i full gang med å forberede hallen og parketten for storkamp, og gnisningene mellom lagene har pågått siden fløyta gikk i vårens sluttspillfinale.

Nå møtes de to lagene til seriekamp i sesongens 6.runde og det er Elverum som leder an på tabellen før gigantoppgjøret!

En gigantduell!

Kolstad som før sesongen hadde et soleklart favorittstempel både med bakgrunn i fjorårets resultater, men også utfra de mange forsterkningene som kom til bartebyen i sommer, vi snakker om landslagsprofiler og utenlandsproffer som Sander Sagosen, Gøran Johannesen, Magnus Abelvik Rød. De har alle tre levert resultater ute i Europa med klubb og landslag i en årrekke og kom i sommer hjem til Norge, med mål om å gjøre rent bord nok en sesong og ta seg langt i Champions League.

I Kolstad finner vi også de tidligere Elverumsprofilene forsvarskjempen Magnus Gullerud og den lynraske islandske vingen Sigvaldi Gudjonsson.

Fra før har de hentet inn landslagsmålvakt Torbjørn Bergerud og bakspillerne Vetle Eck Aga!

Elverum på sin side har også vært på spillerjakt foran sesongen og hentet inn Målvakt Robin Haug som erstatter for Emil Kheri Imsgard, bakspiller Magnus Søndenå og Peter Lukacs er kommet inn i tillegg til Theodo Uliana Starck på linja. Det er også hentet opp og tilbake Elverumsspillere i Simen Søgaard som kom tilbake fra Fjellhammer, mens Scott Wolkoff og Eirik Kulvedrøsten Soløst er hentet fra egne rekker!

Så langt denne sesongen Kolstad allerede tapt flere poeng enn de gjorde i forrige sesong, med uavgjort hjemme mot ØIF Arendal i, og et enda mer overraskende tap mot Runar på bortebane ligger Kolstad 1 poeng bak Elverum før helgas rekordkamp i Håkons Hall!

Elverum fikk på sin side også trøbbel med ØIF Arendal og tapte et høydramatisk oppgjør i Sør Amfi sist søndag, der poengkampen sto hele vegen inn til siste sekund!

Vinner lørdag vil sikre ledelsen på tabellen mellom de to klubbene, og det er poeng som kan bety mye i det som ser ut til å bli et realt rotterace i kampen om seriegullet allerede etter 5 serierunder!

Elverum med toppscoreren

Etter 5 serierunder har Elverum Tobias Grøndahl tatt grep om toppscorerposisjonen i den norske ligaen med sine 43 mål, og dermed et snitt på 8,6 mål hver kamp(!)

Kolstads toppscorer i den norske ligaen er Gøran Johannesen med 28 mål, og dermed et snitt på 5,6. Fulgt av Sigvaldi Gudjonsson med 26 og Simen Lyse med 25 mål så langt i sesongen.

Bak i buret er det Torbjørn Bergerud som står med flest redninger så langt med sine 55, mens Elverums Robins Haug har 48!

På assisttoppen er det også Tobias Grøndahl som leder an med 39 målgivende pasninger, fulgt av Sander Sagosens 26, Gøran Johannsen med 25, Simen Lyse med 24 og Elverums Magnus Søndenå med 14!

Blomgren gir mest juling!

Det er Elverums Daniel Blomgren som står med flest utvisninger etter 5 serierunder, med totalt 4, mens Magnus Søndenå og Kassem Awad følger med 3 hver. Kolstads Simen Lyse og også 3 utvisninger, mens Henning Limstrand har 2.

Faktisk er Kolstad så langt denne sesongen det «snilleste» laget med kun 11 utvisninger, mens Elverum til sammen har 15.

Jevnt begge veger

I total målforskjell har Elverum et lite overtak og står med 165 scoringer på 5 kamper, mens Kolstad følger med 163! Bakover står begge lagene helt likt og de har begge sluppet inn 140 mål hver!

Dermed snitter på 33 scoringer og 28 innslupne, mens Kolstad Snitter på 32,6 mot 28 innslupne!

Her er det bare å holde seg fast, sikre seg billetter og bli med på folkefesten i Håkons Hall!