Lørdag venter storkamp mot Kolstad – Elverum

Lørdag venter storkamp mot Kolstad

Det er klart for storkamp i Håkons Hall på Lillehammer når Elverum tar imot Kolstad til match. I de siste årene har Kolstad jobbet hardt for å ta igjen Elverum på håndballtronen, og i fjorårets sesong klarte Kolstad å vippe Elverum ned fra 1.plassen. Kolstad hentet hjem en rekke landslagsspillere og fikk det til å fungere optimalt med engang. Laget seilet igjennom serien med kun ett tap, og tok også både cup og sluttspill i fjorårets sesong. Denne sesongen har det kommet enda større stjerner til Trondheim, men laget har ikke sett like bra ut til nå.        

Til tider har de spilt fantastisk håndball, men tap mot Runar og uavgjort mot ØIF Arendal var nok ikke i beregningene til trener Christian Berge da de startet sesongen i år. I tillegg gikk de på en stygg smell borte mot Zagreb i Champions League. I 2.omgang mot Kielce leverte rødtrøyene fantastisk håndball, i tillegg har de vunnet alle andre kamper de har spilt.

Kolstad har et stjernelag som er gode på alle plasser. Inn har spillere som Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød og Gøran Johannessen kommet. Alle de tre kom fra toppklubber i Tyskland, og kan ses på som veldig gode internasjonale spillere. Spesielt Sagosen ble nevnt som en av verdens beste spillere før han pådro seg en ankelskade som holdt han ute en god stund. Sagosen er også på mange måter primus motor på dette eventyrlige prosjektet til Kolstad om å vinne Champions League. Rød har den siste tiden vært ute med skader, men det er ventet at han er tilbake på parketten når kampen mot Elverum spilles i Håkons hall klokken 16:45. Johannessen har vært Kolstads beste spiller så langt i år, og er også toppscoreren til trønderne med 28 mål på fem kamper.

Av andre spillere som Elverum må ha et ekstra øye til så er den tidligere Elverumspilleren Sigvaldi Gudjonsson en skummel spiller. Kantspilleren er meget god fra posisjon og har også utviklet seg til å bli en klasse kontringskant. Islendingen er nærmest komplett i spillet sitt. I målet har Torbjørn Bergerud levert varene jevnt og trutt, men i kampene der Kolstad ikke har spilt opp mot sitt beste har heller ikke målvakten klart å prege kampene. Målvakts duellen mot Haug og Mizera kan fort være det som avgjør kampen mellom Norges beste lag.        

Simen Lyse og Gabriel Setterblom er to spillere som kanskje ikke får mest tid i rampelyset nå som Sagosen og resten av stjernespillerne har kommet, men duoen var meget sentrale i laget forrige sesong. Mellom seg hadde de islandske Janus Smarason som valgte å forlate laget etter at kontrakten ikke ble innfridd. Islendingen som var ligaens beste spillere, valgte å gå til den tyske storklubben Magdeburg rett før sesongstart. Ballfordeleren er savnet i Kolstadlaget.    

For Elverum er det fortsatt tvil om en av ligaens beste linjespillere, Endre Langaas er klar. Etter skaden han pådro seg i sluttspillet jobber trønderen fortsatt å komme tilbake på banen for å lede laget han er kaptein for. Elverum har utrolig gode kantspillere som de må få benyttet i kampen på lørdag, i tillegg må bakspillerne treffe på dagen sin. Blomgren blir bare bedre og bedre etter sin skade, så det blir spennende å se hvordan svensken treffer i storkampen.        

Kampen har avkast 16:45 på lørdag, i Håkons Hall. Det er ventet å bli en folkefest på Lillehammer som man ikke vil gå glipp av. I skrivende stund er det ventet ca 6500 stk, men vi jobber knallhardt for å komme over 9000 tilskuere. Ta med deg noen venner, laget ditt, familien din eller kom alene. Vi ses uansett på kamp.