Dette er lørdagens motstander: Kolstad – Elverum

Dette er lørdagens motstander: Kolstad

Bydelsklubben Kolstad har hatt en imponerende reise etter at Jostein Sivertsen kom inn i klubben rundt 2008. Klubben som aldri før hadde gjort seg bemerket i norsk topphåndball så sitt snitt til å ta det trønderske hovedsetet etter at Heimdal gikk konkurs sommeren 2007. Det var lenge kniving mellom Strindheim og Kolstad om hvor de beste spillerne i byen skulle ta veien for å satse for fullt på håndballen.      

I 2012 kom en ung Sander Sagosen til Kolstad for å spille 1.divisjon for bydelsklubben. Sagosen imponerte stort, selv om laget ikke klarte å ta steget opp til eliteserien. Etter kun en sesong dro han videre til Haslum, som var Elverums hardeste konkurrent på den tiden. Året etter kom de to tidligere Elverumspillerne Lars Nordberg og Steffen Stegavik til klubben, og det var første ordentlige møte mellom klubben da de møttes i cupen. Stegavik var helt outstanding og 1.divisjonslaget Kolstad slo Elverum ut av cupen det året. Men selv med et magisk lag måtte opprykket til Eliteserien vente.        

Sesongen 2014/15 var endelig året for trønderne. Anført av Elverumsgutta Lars Nordberg og Mishels Liaba så klarte rødtrøyene opprykket. På det laget spilte også tidligere Elverumsspillere som Truls Fjeseth, Mats Wæraas, Goran Rajkovic og Odin Sundland. Mange av de var trøndere som kom til Elverum for å få eliteerfaring.        

Etter dette fortsatte klubben og vokse de etablerte seg i eliteserien, og gjorde seg veldig bemerket med gode hjemme arrangementer og en klubb som var i utvikling både sportslig og administrativt. Selv om klubben ble større og større, var ikke resultatene gode nok. Kolstad svingte veldig i prestasjonene og klarte aldri å ta steget inn i topp tre i serien eller spille finaler i sluttspill og cup. Laget hadde mange gode spillere som også tok steget ut til proffhåndballen i perioden mellom 2015-2021 men Stian Gomo og resten av trenerteamet manglet det siste lille.      

I 2021 smalt nyheten om at Kolstad skulle hente hjem de største norske stjernene. Med hjelp av ligasponsoren Rema 1000 og andre investorer skulle de gå tungt inn økonomisk for å skape et lag som kan vinne Champions League. Før fjorårets sesong kom Torbjørn Bergerud, Janus Samarson, Vetle Eck Aga og de to tidligere Elverumspillerne Magnus Gullerud og Sigvaldi Gudjonsson til klubben. Kolstad gikk allikevel på en smell tidlig i sesongen da de ikke klarte å kvalifisere seg for Europaspill, noe som var et lite sjokk. Trønderne klarte kjapt å komme seg til hektene igjen og viste en utrolig stabilitet i poengfangsten sin i ligaen, og spilte seg frem til sin første cupfinale.    

I finalen møtte de Elverum, og da var de rødkledde helt suverene i den kampen. I serien vant de helt overlegent, men måtte til slutt se at Fjellhammer stjal to poeng hjemme i Kolstad Arena. Utenfor banen viste Kolstad også at trønderne er glade i håndball da de fylte Trondheim Spektrum hele to ganger med opp mot 9000 tilskuere.      

Før denne sesongen komplementerte Kolstad sin stall da de hentet inn Sander Sagosen, Gøran Johannessen og Magnus Rød. Verdensstjerner i sin prime var klare for norsk Eliteserie. Dette var stort for alle som er glade i norsk håndball. Men allerede før laget hadde samlet seg til første økt begynte det å blåse litt på laget som også hadde hentet den norske landslagstreneren Christian Berge. Det førte til at prosjektet fikk en liten fartsdump de måtte passere til å starte med. Janus Samarson valgte å forlate laget, mens de andre spillerne ville gi prosjektet en sjanse. Kolstad laget ser veldige sterke ut og drømmen om Final4 lever i beste velgående. På lørdag venter den første storkampen mellom Elverum og Kolstad i hjemlig liga. Elverum har tradisjonene, flest titler og flest med et brennende hjerte for klubben, men Kolstad kommer i 200 km/t og er i ferd med å utfordre Elverum også utenfor banen. Dette er en historisk kamp mellom to lag som begge drømmer om å være best i landet.    

Er du i tvil på hva du skal på lørdag? Håkons hall og Lillehammer er svaret. Ses til et forrykende oppgjør.