Tapte mot Kolstad i festkledd Håkons Hall – Elverum

Tapte mot Kolstad i festkledd Håkons Hall

Elverum-Kolstad 27-32 (15-16)

Det var en fin start på kampen for Elverums del, og vertene anført ev en glitrende Robin Haug bakerst ledet 2-0 og hadde mye målvakts redninger innledningsvis. På andre siden startet også Torbjørn Bergerud godt for gjestene og etter ca sju minutter var stillingen 3-3 foran 6710 fremmøtte tilskuere i Håkons hall. Elverum spilte god angrep og en veldig god tsjekkerbevegelse mellom svenske Daniel Blomgren og Tobias Grøndahl lurte de rødkledde og sistnevnte utlignet til 5-5 i en periode der Elverum spilte med en mann mindre.

Som ventet spilte Kolstad med et forrykende tempo. Hver gang Bergerud reddet eller at Elverum ikke klarte å få ballen i mål så tok det ikke mange sekundene før de rødkledde spilte seg til mål eller store sjanser. Elverum hadde en dårlig periode midtveis i 1.omgang, og de brukte gjestene godt. Fra 6-6 ble det 10-6 til effektive trønderen som var anført av en spillesugen Sander Sagosen. Elverum ga seg ikke, og Robin Haug var god i målet med blant annet en strafferedning. Etter 23 minutter av kampen var hvittrøyene bare to mål bak etter de var effektive i sitt overtall spill.

Tre minutter før pause var fortsatt Kolstad i førersetet, men en utvisning på en kolstadspiller gjorde at Elverum hadde muligheten til å spise inn noen mål til. Antonio Serradilla var glitrende da han satte inn omgangens to siste mål med under 30 sekunder igjen av omgangen. Det gjorde at pauseresultatet var 16-15 i favør trønderne.

2.omgangen startet ok for hjemmelaget, men det var gjestene som var de førende laget. Etter 6 minutter av omgangen var stillingen 19-16 til bortelaget, men det var tydelig at Elverum ikke skulle gi seg uten kamp. Kasper Lien reduserte til kun to mål bak da han satte inn Elverums 19 mål i kampen, og Magnus Søndenå sørget for samme differansen da han reduserte til 21-23 noen minutter senere. Etter dette økte Kolstad til fem mål etter at Bergerud hadde gjort noen gode redninger for Christian Berge sitt lag. Elverum kom til gode muligheter i sitt 7 mot 6 spill, men klarte rett og slett ikke å utnytte muligheten da den bød seg.

Med sju minutter igjen av kampen var Elverum sek mål bak, og da måtte det nesten et lite under til for at man skulle tro at man kunne ta inn igjen den regjerende seriemesteren. Kolstad spilte klokt, og Elverum kom aldri nærmere. For Elverum viste Peter Lukacs seg godt frem med godt spill fremover. I tillegg gjorde både Kasper Lien og Robin Haug en god kamp for hjemmelaget. I Kolstad viste Sagosen god gammel klasse, og bakerst klarte ikke Elverum å overliste Bergerud nok ganger til å ta med poengene hjem til Elverum. Takk til alle som var i hallen og bidro til en veldig bra ramme rundt kampen.

Kampfakta Elverum: Robin Haug, Kasper Lien 5,  Sindre Heldal 2, Patrick Andersson, Magnus Søndenå 4, Tobias Grøndahl 5(2), Peter Lukacs 2, Daniel Blomgren 4, Antonio Serradilla 3, Kassem Awad 1, Kristian Hubert Larsen 1, Simen Søgård.